JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

30Sep

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke guma za građevinsku mehanizaciju, 23-3/20

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 09.10.2020.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 17.9.2020. godine, donosim

O  D  L  U  K  U

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

(Gume za građevinsku mehanizaciju, br.23-3/20)

U postupku javne nabavke broj 23-3/20 – Otvoreni postupak za nabavku guma za građevinsku mehanizaciju za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići proveden je postupak prikupljanja, otvaranja i ocjene ponuda.

Zapisnikom o javnom otvaranju ponuda je konstatovano da su pristigle ponude od dva ponuđača za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu, i to ponude od ponuđača „UNITRADE“ d.o.o. Ljubuški i „GUMA M“ d.o.o. Mostar. Pregled ponuda dat je u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda.

U postupku ocjene ponuda Komisija je konstatovala da su oba ponuđača dostavili kompletne ponude u skladu sa tenderskom dokumentacijom i da ispunjavaju zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učešće u predmetnom postupku javnih nabavki, odnosno da su pristigle ponude formalno-pravno ispravne i prihvatljive.

U predmetnom postupku predviđeno je vođenje e-aukcije, te je ista zakazana i provedena 17.9.2020. godine. Nije zabilježeno učešće ni jednog od ponuđača, te rang lista ostaje ista kao i prije vođenja e-aukcije:

1. „GUMA M“ d.o.o. Mosta - ukupna cijena ponude 45.537,56 KM (bez PDV)

2. „UNITRADE“ d.o.o. Ljubuški - ukupna cijena ponude 47.419,08 KM (bez PDV).

Pregledom zahtjeva iz Tenderske dokumentacije i dostavljenih ponuda Komisija je konstatovala da je cijena prvorangirane ponude u okviru procijenjene vrijednosti nabavke, da nisu uočene računske greške u Obrascu za cijenu ponude, te da je Tenderskom dokumentacijom predviđeno naknadno dostavljanje dokaza o ispunjavanju uslova za kvalifikaciju – Lična sposobnost ponuđača iz člana 45. Zakona o javnim nabavkama.

Nakon provedene procedure ocjene ponuda, uvažavajući sve činjenice navedene u Zapisniku, Komisija je predložila da se ponuda ponuđača  „GUMA M“ d.o.o. Mostar broj: 03-3988/20 sa cijenom ponude od 45.537,56 KM (bez uračunatog PDV) prihvati kao najpovoljnija ponuda, te da se donese Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača sa kojim će se zaključiti okvirni sporazum o nabavci.    

Odluku možete preuzeti ovdje.                                                                                                                  

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.