Novosti

24Apr

U Olovu zasađene nove sadnice povodom Dana Planete zemlje

Povodom Dana Planete Zemlje, u poslovnoj jedinici „Šumarija Olovo“, provedena je još jedna uspješna akcija pošumljavanja vlastitom radnom snagom.

Akcija je provedena na više lokaliteta a učestvovali su svi radnici ove poslovne jedinice. Ovo je samo jedna u nizu provedenih akcija koja je organizovana tokom proljetnog pošumljavanja koju koordinira odjeljene za uzgoj šuma pri poslovnoj jedinici „Šumarija Olovo“, a radnici ove poslovne jedinice daju nesebičan doprinos omasovljavanju akcija, te redovne poslovne obaveze prilagođavaju učestvovanju u obnovi šume.

Koliki su doprinos radnici ove poslovne jedinice dali tokom proljetnog pošumljavanja, govori podatak da je samo tokom dvije posljednje dvije akcije, zasađeno blizu 16.000 sadnica, autohtonih vrsta drveća.

Svaka od ovih sadnica će, kroz svoj dugogodišnji rast, za buduće generacije ostvariti neku od opštekorisnih funkcija, obezbjeđivati čist zrak, pitku vodu, regulisati klimu, stvarati energiju, obezbjeđivati lijekove ili biti izvor prihoda.

Na kraju akcije, učesnici su svoju bezrezervnu ljubav prema šumi, prirodi i planeti pokazali i gestom u kojem su očistili smeće koje su neodgovorni prolaznici ostavili tokom svog boravka u šumi.

Saglasni su da je šuma sama po sebi nepresušan izvor čovjekovog blagostanja, ima vlastite ukrase i da smeće nikako ne pripada mjestima koja trebaju biti ogledalo naše kulture prilikom boravka u šumi i uživanja u svim blagodatima koje iz nje crpimo.  

Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, u ovoj poslovnoj jedinici je planirano provođenje još jedne zajedničke akcije u proljetnom dijelu pošumljavnja.