JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

22Mar

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke zaštitnih sredstava - feromona, br. 03-2/24

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 02.04.2024.

Na osnovu člana člana 69. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda od 13.03.2024. godine,  donosi se, 

O  D  L  U  K  A

o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke zaštitnih sredstava - feromona, br. 03-2/24             

Na osnovu javnog poziva za nabavku broj: 03-2/24 – Konkurentski postupak za nabavku zaštitnih sredstava - feromona, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da su na pomenuti javni poziv dostavljene dvije blagovremene ponude i to od ponuđača "GRUBE"d.o.o. Banja Luka i "SILVASOLIS"d.o.o. Pale.     

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača, Komisija je konstatovala da je ponuda ponuđača "GRUBE"d.o.o. Banja Luka, dostavljena u skladu sa tenderskom dokumentacijom, odnosno, dostavljena ponuda je formalno - pravno ispravna. Nadalje, Komisija je pregledom utvrdila da ponuda ponuđača "SILVASOLIS"d.o.o. Pale, nije dostavljena u skaldu sa tenderskom dokumentacijom. 

U postupku je bilo predviđeno i vođenje e-aukcije, ali s obzirom da je dostavljena samo jedna ispravna ponuda, nije moglo biti zakazano njeno provođenje. 

Nakon analize i ocjene pristiglih ponuda od strane Komisije za javnu nabavku, utvrđeno je da je najpovoljnija ponuda dostavljena od ponuđača "GRUBE"d.o.o. Banja Luka, te je donesena Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Protiv ove odluke, može se izjaviti žalba ugovornom organu u roku od 10(deset) dana od dana prijema odluke.