Novosti

14Aug

Poziv za članstvo u Inženjerskoj komori FBiH

Inženjerska komora FBiH osnovana je 23.01.2020. godine sa ciljem unaprjeđenja rada i statusa inžinjerske struke i obezbjeđenja kontinuiranog usavršavanja članova.

15.06.2020. godine, Privredna/Gospodarska komora FBiH, uputila je poziv za inženjere građevine, arhitekture, mašinstva, saobraćaja, elektrotehnike, IT, šumarstva, metalurgije, hemije, geologije, rudarstva, geodezije, poljoprivrede i prehrambene tehnologije te inženjere ostalih struka, da pristupe članstvu Inžinjerske komore FBiH i upišu se u Registar članova.
 
Registar članova će biti najveća baza stručnjaka i eksperata koji će se angažovati za potrebe izrade strategija razvoja, zakona i podzakonskih propisa, kao i drugih propisa koji zahtijevaju učešće inženjerske struke. Također, članovi Inženjerske komore FBiH će biti predlagani za različite projekte koje vode kompanije, različite organizacije, ministarstva i institucije.

Na Drvno tehnološkoj konferenciji i konferenciji o šumarstvu, održanoj početkom augusta, inicirano je i osnivanje Sekcije komore inženjera šumarstva, čija bi osnivačka skupština trebala biti održana krajem septembra i na kojoj bi trebalo biti izabrano njeno rukovodstvo.

Inicijativu je podržao i UŠIT, koji takođe poziva sve inženjere šumarske struke da pristupe Inženjerskoj komori FBiH, angažuju se i zaštite interese struke.   

Pristupnicu za članstvo u Inženjerskoj komori FBiH i Registru članova možete pronaći ovdje.

Dodatne informacije možete pronaći na linku : http://www.kfbih.com/poziv-inzinjerima-za-upis-u-registar-clanova-inzinjerske-komore-fbih