Novosti

12Sep

Utopljavanje Upravne zgrade preduzeća

Nakon obnove zgrada poslovnih jedinica, Uprava preduzeća je odlučila dio sredstava od poslovanja preduzeća preusmjeriti na utopljavnaje i obnavljanje Upravne zgrade preduzeća u Zavidovićima.

Izvođač radova je bila firma „Monting – Z“ iz Zavidovića, a radovi su izvođeni na osnovu provedenog postupka javne nabavke.

Vidna dotrajalost stolarije, krova te fasade zahtijevali su kompletnu restauraciju postojećeg izgleda tako da je renoviranje obuhvatilo i demontažu postojeće i ugradnju nove PVC stolarije, izradu i postavljanje novih unutrašnjih i vanjskih klupica na prozorima, obnovu fasade sa ugradnjom fasadnog stiropora te rekonstrukciju krova sa novom krovnom konstrukcijom, termoizolacijom, olucima i ostalim pripadajućim materijalima.

„Činjenica je da troškovi grijanja i hlađenja predstavljaju jedan od najvećih izdataka za vlasnike nekretnina kada je riječ o održavanju istih. Budući da troškovi energenata iz godine u godinu neprestano rastu, ova investicija će značiti ne samo ljepši eksterijer zgrade, nego ćemo u narednom periodu zahvaljujući rekonstrukciji imati manje troškove grijanja u zimskom periodu ali i bolju izolaciju i zaštitu od vrućina u ljetnom periodu a energetski efikasan sistem uštede je sve zastupljeniji u građevinarstvu i svakako predstavlja budućnost kada je u pitanju ušeda energije“ , kazao je direktor preduzeća Jasmin Devedžić.

Novo ruho zgrade bit će upotpunjeno i obnovljenim parking prostorom ispred iste. Radovi na izgradnji parking prostora izvode se u saradnji sa općinom Zavidovići i trebali bi biti gotovi do kraja ovog mjeseca.