Novosti

06Sep

Javni oglas za prijem pripravnika

Na osnovu člana 4. u vezi sa članom 6. i  7. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Zeničko-dobojskom kantonu (“Službene novine Zeničko-dobojskog kantona” broj: 2/24) , članova 3., 5., i 6. u vezi sa članovima 29. i 30. Pravilnika o radu Javnog preduzeća “Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići , broj: 02/02-1-178-1-E/24 od 22.07.2024.godine, te na osnovu Odluke o potrebi prijema pripravnika, broj: 03-30-1-4089-1/24 od 05.09.2024. godine raspisuje se: 

J A V N I   O G L A S

za prijem pripravnika

I  PRIPRAVNICI

1. Pripravnik- SSS- IV stepen / šumarski tehničar ………………………….....2 izvršioca

II OPIS POSLOVA I MJESTO RADA:

Pripravnik će obavljati poslove u svrhu stručne obuke i osposobljavanja za samostalan rad u profesiji za koju je obrazovan i sticanje radnog iskustva u struci poslije sticanja srednje stručne spreme, odnosno na poslovima u JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići za koje je potrebno zvanje šumarski tehničar.

Pripravnik će obavljati poslove na području kojim šumama i šumskim zemljištem gospodari poslodavac u teritorijalnim granicama Zeničko-dobojskog kantona.

Za vrijeme obavljanja pripravničkog rada pripravnik ima pravo na 70% osnovne plaće utvrđene za poslove za koje se osposobljava.

III  TRAJANJE RADNOG ODNOSA

Sa najuspješnijim kandidatima zasniva se radni odnos na određeno vrijeme, u trajanju od 6 (šest) mjeseci, zaključenjem Ugovora o radu sa pripravnikom u skladu s odredbama Zakona o radu FBiH i Pravilnikom o radu JP “ŠPD ZDK”d.o.o. Zavidovići.

IV USLOVI ZA PRIJEM

Za prijem u radni odnos pripravnik mora ispunjavati opće i posebne uslove, kako slijedi:

OPĆI USLOVI:

1. Da je državljanin Bosne i Hercegovine

2. Da je stariji od 18 godina

3. Da je zdravstveno sposoban za obavljanje poslova za koje se prijavljuje

POSEBNI USLOVI:

1. Završena odgovarajuća srednja škola IV stepen kojom se stiče zvanje šumarski tehničar, što dokazuju diplomom/svjedočanstvom (ovjerena fotokopija) izdatom od srednjoškolske ustanove.

2. Da nema ostvaren radni staž i radno iskustvo u struci u trajanju od 6 (šest) mjeseci i više, nakon sticanja srednje stručne spreme.

IV  POTREBNI DOKUMENTI

1. Prijava na javni oglas

2. PBA-3 obrazac (CIPS potvrda o prebivalištu) – original ili ovjerena kopija

3. Dokaz o završenom obrazovanju : diploma/svjedočanstvo o završenom srednjoškolskom obrazovanju (ovjerena kopija)

4. Dokaz da kandidat nema radno iskustvo u struci nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja: Izjava kandidata, ovjerena kod ovlaštenog organa, da kandidat nema ostvareno radno iskustvo, odnosno radni staž u struci u trajanju od 6 (šest) mjeseci ili više, nakon sticanja srednje stručne spreme.

KRITERIJI ZA BODOVANJE:

Postupak izbora kandidata za poziciju pripravnika sa završenim srednjim obrazovanjem zasniva se na razmatranju dostavljene dokumentacije i održanom intervjuu sa svakim od kandidata, koji će vršiti komisija koju imenuje direktor i koja ima za cilj da utvrdi personalne karakteristike i iskazane sposobnosti kandidata za obavljanje poslova stručnog osposobljavanja za zanimanje šumarski tehničar u JP “ŠPD ZDK”d.o.o. Zavidovići .

Kandidat će biti bodovan ocjenama od 1 do 5.

Konačna ocjena kandidata za mjesto pripravnika za koje je kao uslov propisano srednje obrazovanje čini zbir bodova datih od svakog člana komisije.

Najbolje rangirani kandidati sa liste uspješnih kandidata, a shodno broju izvršilaca navedenih u ovom oglasu  zasnovat će radni odnos sa pripravnikom na određeno vrijeme.

O vremenu i mjestu održavanja postupka izbora poslodavac će obavijestiti kandidate u pisanom obliku, putem skenirane obavijesti koja će biti dostavljena na e-mail adresu kandidata ukoliko je ista navedena u prijavi i to najmanje 5 dana prije održavanja ispita, a ista obavijest će biti objavljena na oglasnoj ploči i web stranici JP “ŠPD ZDK”d.o.o. Zavidovići. Kandidati koji budu izabrani, dužni su u roku od 8 dana od dana zaprimanja obavještenja o njihovom izboru kao najuspješnijem kandidatu, dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj i radnoj sposobnosti za obavljanje poslova navedenog zanimanja za koje se prijavio, u suprotnom neće doći do potpisivanja Ugovora o radu, odnosno kandidat se uklanja sa liste uspješnih kandidata. 

NAPOMENE ZA KANDIDATE:          

Kandidati su dužni prijavu na javni oglas podnijeti na prijavnom obrascu koji je sastavni dio ovog javnog oglasa i isti se može preuzeti na web stranici preduzeća ili u sjedištu preduzeća ili u najbližoj poslovnoj jedinici preduzeća.

Skreće se pažnja kandidatima da uredno popune prijavni obrazac i da ne dostavljaju dokumentaciju koja nije tražena javnim oglasom.

Upozoravaju se kandidati koji ne dostave prijavu na propisanom obrascu sa svim elementima navedenim u prijavi ili prijava ne bude potpisana od podnosioca prijave ili dostave prijavu koja je neblagovremena, nepotpuna ili neuredna, bit će isključeni iz dalje procedure javnog oglasa.           

Za dodatna objašnjenja kandidati se mogu obratiti Službi kadrovskih i općih poslova putem kontakt telefona: 032/877-834 lokal 101 

Prijava sa traženim dokumentima dostavlja se u roku od 8 dana od dana posljednje objave Javnog oglasa.

Prijave na oglas se mogu lično predati na protokolu sjedišta Društva ili najbližih poslovnih jedinica, a mogu se dostaviti i preporučenom poštom na adresu:

Javno preduzeće

“Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići,

Ulica Alije Izetbegovića br. 25. Zavidovići,

72220 Zavidovići

Sa naznakom:” Javni oglas za prijem pripravnika”

Integralni tekst javnog oglasa možete preuzeti ovdje.