Novosti

22Mar

Zajednički nastavljamo put ka zelenijoj i zdravijoj Planeti zemlji - Dan šuma obilježen u Varešu i Maglaju

Jučer su akcije pošumljavanja povodom Međunarodnog dana šuma, provedene u poslovnim jedinicama “Šumarija Vareš” i “Šumarija Maglaj”.  

Šarolika ekipa, sa različitim iskustvima, okupljena oko jednog zajedničkog cilja – sadnja novih sadnica, aktivna je bila u Maglaju. 

Naime, u poslovnoj jedinici “Šumarija Maglaj”, uspješno je realizovana akcija pošumljavanja sa učenicima “Mješovite srednje škole” Maglaj, JU Gimnazija “Edhem Mulabdić i radnicima kompanije “Natron Hayat” Maglaj.

Vrijedni učenici, u skoro svim gradovima, već tradicionalno podržavaju akcije i ovo je vid njihove borbe protiv klimatskih promjena i težnja ka ljepšoj i izvjesnijoj budućnosti.

S druge strane, svake godine, sve veći broj kompanija gradi dobru reputaciju kroz društveno odgovoran rad, u ovom slučaju sadnjom sadnica a posebno raduje činjenica da se ove godine kompanija “Natron Hayat”, koja se bavi preradom drveta,  odlučila na ovakav vid promovisanja društveno odgovornog rada.

Nadamo se da će i druge kompanije, izraziti zainteresovanost za slične akcije, te da će se taj broj povećavati iz godine u godinu. To, prvenstveno očekujemo od kompanija koje su, vezane za preradu drveta, ali i drugih kompanija koje nastoje pridonijeti očuvanju našeg najvrjednijeg prirodnog bogatstva. 

Vrijedni Varešaci, radnici ove poslovne jednice su kao i svake godine, uz veliki odziv i zainteresovanost, obilježili ovaj, za šume značajan dan, zasadivši 2.200 sadnica smrče, u odjelu 14, GJ”Donja Stavnja.

U Varešu će akcije pošumljavanja biti nastavljene tokom vikenda, te će članovi izviđača iz Vareša, u subotu provesti akciju u istom odjelu.

Zajednički nastavljamo put ka zelenijoj i zdravijoj Planeti zemlji.