Novosti

11Mar

Umjesto osmomartovskih poklona, olovljanke novac donirale za liječenje sugrađana

Vrijeme praznika je uvijek bilo sinonim za darivanje, pokazivanje nesebičnosti i pružanje ruke pomoći onima koje je zadesila neka nedaća.

Tako se svake godine, radnice poslovne jedinice „Šumarija Olovo“, umjesto za osmomartovske poklone, jednoglasno odluče da novčana sredstva koja dobiju od Sindikalne podružnice i Fonda solidarnosti, doniraju sugrađanima kojima je novac potrebniji.

Ove godine su se odlučile da sredstva uruče na dvije adrese, za liječenje sugrađana i sugrađanke koji se bore sa teškim zdravstvenim dijagnozama.

Prema njihovim riječima, ovakvu praksu će zadržati i u narednim godinama jer sve u životu je prolazno ali srdačnost i ruka pomoći kada je najpotrebnije, ostaju podsjetnik da se svi mi možemo naći u teškoj situaciji koju, nečija topla ljudska gesta može bar na trenutak učiniti prihvatljivijom.  

Kako kažu, ovakvim gestom žele potaknuti i druge na empatiju, solidarnost i veću odgovornost.

Poručuju i da se zajednički mogu učiniti velike i prave stvari kojima dokazujemo da kao pojedinci nerijetko ne možemo napraviti mnogo ali kao kolektiv, uvijek možemo napraviti razliku.