Novosti

20Oct

Zasađena nova stabla za buduće generacije u akciji pošumljavanja sa MKF"LIDER"

Pogodne vremenske prilike protekle sedmice, bile su idealne za početak jesenjeg pošumljavanja na području gospodarenja preduzeća. Kao i svake godine, razdragana jesen i sadnja sadnica, prilika su za ostvarivanje dobrih i pozitivnih priča, sklapanje novih poslovnih i prijateljskih veza ali i posebnih uspomena.

Akcije pošumljavanja tokom proljetne i jesenje sadnje, oduvijek su zauzimale posebno mjesto u poslovanju preduzeća i uvijek im se pridavala značajna pažnja. Tokom godina, učenici osnovnih i srednjih škola, zajedno sa nastavnicima i prefesorima,  tradicionalno su podržavali akcije, a zadovoljstvo je i što sve više privrednih subjekata, kroz društveno odgovoran rad, nastoji doprinijeti sadnji drveća i zelenijem okolišu.

Tako je Mikrokreditna fondacija “LIDER”, u sklopu svog društveno – odgovornog poslovanja, zajedno sa osobljem poslovne jedinice “Šumarija Vareš”, organizovala akciju pošumljavanja, na lokalitetu Podgora kod Breze. Sadni materijal proizveden u Rasadniku Olovo je obezbijedilo preduzeće, kao i stručni nadzor nad provođenjem akcije.  

Direktor MKF "LIDER", Džavid Sejfović, izrazio je zahvalnost partnerima iz JP”Šumsko-privrednog društva” i kolegama iz "LIDER-a" za njihovu predanost i podršku. Istaknuo je važnost ovakvih inicijativa i naglasio da svaki doprinos očuvanju prirode doprinosi boljoj i ljepšoj budućnosti za sve.

Također, kroz prizmu odgovornog ponašanja, šalje se i poruka široj društvenoj zajednici o ciljevima kojima fondacija teži te stječe reputaciju društveno odgovorne kompanije koja prati trendove i uvažava potrebe stanovništva.

Učesnici su saglasni da je ovo bila i prilika da se provede kvalitetno vrijeme na otvorenom te kroz druženje i zajednički rad, steknu nova znanja o važnosti šuma za očuvanje naše Planete. Osim zaposlenika MKF”LIDER”, u akciji su učestvovali i članovi njihovih porodica, a posebno raduje prisustvo najmlađih kojima će učešće u ovakvim akcijama potaknuti buduću aktivnost na zaštiti i čuvanju okoline.

Ovakve akcije su podsjetnik, koliko se dobrih i pozitivnih stvari može napraviti zajedničkom saradnjom, odgovornim ponašanjem i vjerovanjem da cijeneći prave vrijednosti doprinosimo ljepšoj, zelenijoj i čišćoj planeti. Planeti za nove generacije. 

Radujemo se budućoj zajedničkoj saradnji.