Novosti

20Apr

Održan sastanak resornog ministra Vinka Marića sa novoizabranom Upravom društva

Jučer je u prostorijama Uprave društva, organizovan radni sastank na kojem su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko – dobojskog kantona, Vinko Marić i novoizabrana Uprava društva, kao i predsjednici Skupštine društva, Mujkić Dalija i predsjednica Nadzornog odbora, Perković Martina.   

Na sastanku je novoizabrana upravljačka struktura dobila punu podršku Vlade ZDK i resornog ministarstva u upravljanju i budućem radu preduzeća, a minister Marić je posebno naglasio značaj međusobne saradnje i harmonizacije s ciljem efikasnog gospodarenja šumama.

Tkođer, dogovoreni su dalji zajednički pravci djelovanja i konkretni koraci  koji će između ostalog uključivati i podršku drvoprerađivačima u Zeničko – dobojskom kantonu,  na način da imaju prednost u kupovini drvnih sortimenata u odnosu na one sa sjedištem van ZDK.

Generalni direktor preduzeća, Hasić Hasan, je kazao da je cilj novoizabrane Uprave društva prvenstveno unapređenje poslovanja, povećanje produktivnosti i domaćinski odnos prema preduzeću, na način poštivanja prava svih zainteresovanih subjekata koji su na bilo koji način povezani sa preduzećem i koji imaju određene interese vezano za njegovo postojanje i funkcionisanje. To se prvenstveno odnosi na poštivanje pripadajućih prava radnika, potreba kupaca i kooperanata nezanemarujući društveni aspekt ovog preduzeća i potrebe lokalnih zajednica.

Kako je kazao, poseban akcent će se staviti na saradnju sa kooperantima, s obzirom da su zajedno sa proizvodnim radnicima ovog preduzeća, nosioci proizvodnog procesa te je osluškivanje njihovih potreba i njihova angažovanost na poslovima sječe i izvoza drvnih sortimenata od posebnog značaja za poslovanje preduzeća.

Predsjednik Skupštine preduzeća, Dalija Mujkić je istakao da su novoimenovane upravljačke strukture svjesne odgovornosti koju imaju, te da će zajednički raditi na razvoju, jačanju i napretku preduzeća koje gazduje  prirodnim resursom značajnim za privredu Zeničko – dobojskog kantona.

Cilj svih učesnika sastanka je ostvarivanje osnovne zadaće preduzeća a to je rad na efikasnijem gospodarenju šumama i šumskim zemljištem na području Zeničko-dobojskog kantona, što je i svojevrsni zaključak, ovog konstruktivnog sastanka.