Novosti

08Mar

Čestitka

Generalni direktor preduzeća Jasmin Devedžić, uputio je čestitku povodom Međunarodnog dana žena, 8.marta, u kojoj se kaže:

______________________________________

„U svoje lično ime i u ime Upreve preduzeća, povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, svim građankama Bosne i Hercegovine a posebno uposlenicama Javnog preduzeća “Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona“, upućujem naiskrenije čestitke.  

Osnaživanje žene u društvu kroz njen ekonomski, društveni i politički angažman jedna je od najjačih i najvećih borbi dvadesetog i početka dvadesetprvog stoljeća, i kao takva je donijela veliki broj inspirativnih priča, koje s porukom rodne ravnopravnosti najvaljuju konstantnu borbu i u godinama koje dolaze.

U današnjem vremenu, ovaj praznik slavi ženu i sva njena postignuća, ali prvenstveno služi kao opomena na, još uvijek često ugrožena prava žena.

Žene su nebrojeno puta, pokazale da mogu biti liderke u svim profesijama i biti ravnopravan poslovni partner svojim muškim kolegama a ujedno biti i majke i supruge.  

Posebno je važno sva ženska prava koja se temelje na postulatima demokratskih društava prenijeti sa papira u praksu, što će biti najveća prekretnica stoljetne borbe.

Zato je važno da pažnja, uvažavanje i ljubav koju primate ne bude prisutna u Vašim životima samo danas, već tokom cijele godine.

Stoga, uz neizmjerno poštovanje svim ženama koje svakodnevno kroz svoj drštveni, poslovni i lični angažman, hrabro i odlučno obavljaju svoje zadatke, spremno prihvatajući sve izazove, još jednom upućujem podršku za ostvarivanje prava žena i stvarnu afirmaciju u kvalitetnijem i pravednijem društvu.  

 Sretan Vam Međunarodni dan žena".

__________________________________