Novosti

07Mar

Uprava društva organizovala svečani ručak radnicama povodom Mešunarodnog dana žena

Povodom 8.marta, Međunarodnog dana žena, Uprava društva je organizovala svečani ručak za sve radnice preduzeća.

Druženju su prisustvovali i Generalni direktor preduzeće, Jasmin Devedžić, Izvršni director za ekonomsko – finansijske poslove, Anto Perković kao i izvršni direktor za pravne poslove, Mesud Čamdžić.   

Generalni direktor preduzeća, Jasmin Devedžić, u kratkom obraćanju je istakao značaj žena u svakom kolektivu naglasivši kako svaka od njih treba da bude ponosna na to što je žena i da treba da rade na svom ličnom i profesionalnom usavršavanju, te da žene svojim znanjem i integritetom u svakom radnom okruženju, uvijek mogu parirati svojim muškim kolegama.

Kazao je  i da svi mi, imamo obavezu i odgovornost da se borimo protiv bilo kakvog oblika diskriminacije, a dikriminacija žene samo zato što je žena je zaista nedopustiva i dužnost svakog pojedinca je da svojim primjerom podstiče zajedničku borbu koja će na kraju rezultirati rodnoj ravnopravnosti i jačanju položaja žena u društvu.

 

Bila je to divna prilika za druženje i zajedniče teme, a upriličeni su i prigodni pokloni za sve radnice u preduzeću. Druženju su prisustvovale žene iz svih poslovnih jediica preduzeća, odnosno gradova Zeničko – dobojskog kantona, što je druženju dalo posebnu čar i svakako, doprinijelo prazničnoj atmosferi.