Novosti

22Feb

Direktor preduzeća posjetio poslovu jedinicu "Šumariju Vareš"

Na poziv Sindikalnih povjerenika poslovne jedinice „Šumarija Vareš“, generalni direktor preduzeća, posjetio je ovu poslovnu jedinicu.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima koje se provode u ovoj poslovnoj jedinici na realizaciji zadataka predviđenih planovima za ovu godinu, te potrebama koje ova poslovna jedinica ima vezanim za sredstva rada, mehanizaciju, prevozna sredstva i radnu snagu.  

Direktor preduzeća je prisutnima predstavio rezultate poslovanja u protekloj godini, ističući da je ovo šesta godina zaredom u kojoj preduzeće bilježi pozitivne poslovne rezultate, te da su u tom periodu sklopljena dva Kolektivna ugovora koji su ispregovarani i usaglašeni sa Sindikatom preduzeća, kao i da je prethodni kolektivni ugovor ispoštovan u svakom segmentu a novi je počeo sa primjenom, po kojem su plate radnicima povećane za 11%.

Također, pohvalio je trud, rad i zalaganje svih uposlenih u preduzeću na procesu certificiranja, te naglasio da je ponosan što je cjelokupno područje gospodarenja od početka ove godine pokriveno FSC certifikatima i da je ovo jedna uspješna priča koja je u početku djelovala nedostižno ali je ipak realizovana i dokaz da su mnoge stvari pokrenute i uspješno provedene.

Razgovarano je i o problemima sa kojima se radnici i rukovodioci susreću u procesu proizvodnje, na koji način Uprava može poboljšati stanje na terenu kao i o načinima olakšavanja proizvodnog procesa.

Direktor je naglasio da je Uprava društva i u dosadašnjem radu nastojala da kroz nabavku opreme, sredstava za rad i gradnju šumske infrastrukture, olakša rad na terenu, te je i tokom ove posjete iskazana opredijeljenost za modernizaciju postojeće opreme.

Tokom posjete, direktor je istakao i značaj saradnje Uprave društva sa rukovodiocima poslovnih jedinica, radnih jedinica ali i Sindikata i njegovih sindikalnih povjerenika, kako bi se postigli što bolji poslovni rezultati.