Novosti

01Nov

Glasajte za "Stablo godine" na TvojCO2.ba platformi

Kako je mjesec oktobar bio rezervisan za nominaciju Vašeg stabla za koje smatrate da zaslužuje titulu najboljeg, od 01.novembra 2022. godine, počinje glasanje za pristigle nominacije gdje biramo Stablo godine u u Bosni i Hercegovini!

https://tinyurl.com/47s4ewkx.

Sada možete glasati za svoje favorite a svaka registrovana osoba registrirana na TvojCO2.ba može dati svoj glas za do tri nominovana stabla.

Pet pobjedničkih stabala obilježit će se info-tablom kojom će se ukazati na njihovu posebnost, te nagrađeno elaboratom za njihovu trajnu zaštitu. „Stablo godine“ postaje dijelom turističke ponude lokalne zajednice iz koje dolazi.

Javno preduzeće “Šumsko – privredeno društvo Zeničko – dobojskog kantona”d.o.o. Zavidovići, kao partner kampanje, nastoji promovisati pozitivne primjere očuvanja i zaštite šuma, te kroz odgovorno upravljanje šumskim resursima utjecati na ublažavanje klimatskih promjena.

Svako stablo je svijet za sebe. Kampanjom za izbor stabla godine čini se još jedan iskorak u očuvanju prirodnog bogatstva i raznolikosti u Bosni i Hercegovini 

I ne zaboravite da na istoj platformi možete online kupiti sadnice drveća u cijeloj Bosni i Hercegovini!