Novosti

01Jun

Certifikat A+ i sam vrh bonitetne izvrsnosti za JP"ŠPD ZDK"d.o.o. Zavidovići

Javno preduzeće “Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići, uspješno gospodari šumama na području cijelog Zeničko – dobojskog kantona, a dokaz za to su dugogodišnje poslovne saradnje sa poslovnim partnerima, dobavljačima, izvođačima, udruženjima građana i širom društvenom zajednicom, sa kojima realizuje projekte od opšteg značaja.

Bonitetnom ocjenom A+, za 2022 godinu, kompanija CompanyWall je ovo preduzeće svrstala u kompanije koje ispunjavaju visoke standarde uspješnog poslovanja, a certifikat potvrđuje da je poslovni subjekt u grupi firmi sa najboljom bonitetnom ocjenom u Bosni i Hercegovini.                                         

Firma koja je zaslužila bonitetnu ocjenu A+ je ona koja ne pokazuje nikakve znakove za rizično poslovanje u budućnosti, a s takvim preduzećem ostale firme mogu kvalitetno i uspješno da sarađuju, a uspješno poslovanje će se nastaviti i u budućnosti, i firma sa ovom bonitetnom ocjenom je pouzdan poslovni partner.

Bonitetna ocjena A+, dodjeljuje se preduzećima koja su usmjerena na uspješan poslovni razvoj, a ova ocjena se izračunava na temelju prošlih i sadašnjih poslova, kredita i solventnosti, zaduženja, profitabilnosti te drugih kriterija. Nositelji certifikata bonitetne izvrsnosti su firme koje se mogu pohvaliti kreditnim rejtingom priznatim od strane poslovnih subjekata u domaćem i međunarodnom poslovnom svijetu.

Bonitetna ocjena se dodjeljuje na osnovu izvještaja o poslovanju brojkama i sama po sebi već predstavlja uspjeh, te govori mnogo o rukovodstvu firme kao i njenim zaposenima.