Novosti

15Apr

Uručeni ključevi novog minibusa za prevoz radnika RJ Dubostica

Iako je teška poslovna godina iza nas a val poskupljenja najvljuje još težu tekuću, Uprava preduzeća korak po korak, iznalazi rješenja za zamjenu dotrajalih vozila i olakšavanje obavljanja svakodnevnih poslova u preduzeću.  

Finansirana iz tekućih sredstava, a na osnovu Plana nabavke za ovu godinu, izvršena je nabavka minibus vozila 4x4 sa 13+1 sjedištem.

Prevozno sredstvo je nabavljeno po osnovu provedenog postupka javne nabavke a vodilo se računa da nabavljeno vozilo prema svim svojim karakteristikama  ispunjava sve sigurnosne elemente, jer je sigurnost radnika prioritet prilikom prevoza radnika,  s obzirom na djelatnost koju preduzeće obavlja.

Shodno tome, u postupku javne nabavke ponuđač je u tenderskoj dokumentaciji za nabavku vozila morao dostaviti tehnički list kako bi potvrdio da se radi o vozilima koja zadovoljavaju sve tehničke zahtjeve tražene u postupku javne nabavke, sa reduktorom na svim brzinama, blokadom diferencijala, savremenim upravljačkim i kočionim sistemom koji su svojevrsna garancija da su nabavljena vozila namijenjena za kretanje po zahtjevnim šumskim putevima.

Ključeve nabavljenih vozila uručili su generalni direktor preduzeća, Jasmin Devedžić i Izvršni direktor za ekonomsko - finansijske poslove, Anto Perković, a vozilo će će se koristiti u poslovnoj jedinici „Šumariji Olovo“ – Radna jedinica Duboštica, gdje je trenutno bila najophodnija nabavka,  s obzirom na dotrajalost vozila koja su do sada korištena.

Nabavka ove vozne jedinice će omogućiti udobniji prevoz uposlenicima a kako se radi o novom vozilu, važno je napomenuti da će ulaganja u vremenu korištenja biti minimalna, što će svakako smanjiti izdatke za nabavku rezervnih dijelova, koji prave značajan trošak kada su u pitanju korištena vozila.

Garantni period na vozilo je 24.mjeseca i u ovom vremenskom periodu svi eventualni kvarovi padaju na teret isporučioca.

Iz Uprave preduzeća navode da će se nabavke sredstava za olakšavanje procesa proizvodnje te prevoznih sredstava, svakako, nastaviti i u narednom periodu.