Novosti

10May

Vrijedni radnici u Olovu zasadili 12.775 komada sadnica

Rukovodilac poslovne jedinice“Šumarije Olovo“, Mensud Bolić, prošlog vikenda, organizovao je akciju pošumljavanja u kojoj su učestvovali radnici ove poslovne jedinice i na taj način dali svoj doprinos kojim su korak bliže ispunjavanju proljetnog plana pošumljavanja za ovu godinu.

Pošumljavalo se na nekoliko lokaliteta. Radnici Radne jedinice „Duboštica“, pošumljavali su u odjelu 103 GJ“Tribija – Duboštica“, radnici Radne jedinice „Olovo“, Uprave poslovne jedinice i „Rasadnika Olovo“, pošumljavali su u odjelima 16, 95 i 10 GJ“Donja Stupčanica“ a radnici Radne jedinice „Solun“ i Radne jedinice“Građenje i održavanje“ pošumljavali su u odjelu 47 GJ“Gornja Drinjača“.

Predivan subotnji dan je iskorišten na najbolji mogućin način te su vrijedni radnici ove poslovne jedinice zasadili ukupno 12.775 komada sadnica jele, bijelog i crnog bora. Cjelokupan sadni materijal je preuzet iz Rasadnika Olovo, na što su olovljani posebno ponosni.

Poslovna jedinica, kojoj pripada epitet najveće u preduzeću, akcije pošumljavanja tradicionalno organizuju svake godine i na taj način radnici daju svoj doprinos podmlađivanju šumskog bogatstva koji je ujedno i najvrjedniji prirodni resurs grada Olova.

Osim radnika poslovne jedinice, organizuju se i akcije pošumljavanja sa školama, udruženjima, ekološkim društvima, i zainteresovanim pojedincim kojima se obezbijedi sadni materijal, alat i stručni nadzor.

Kako kažu u ovoj poslovnoj jedinici, najljepši dar šumi je nova šuma s ljubavlju i pažnjom zasađena, a kao i uvijek dosada, ona pažnju koja joj se posvećuje višestruko nagradi.