Novosti

08Mar

Čestitka

Generalni direktor preduzeća Jasmin Devedžić, uputio je čestitku povodom Međunarodnog dana žena, 8.marta, u kojoj se kaže:

„U svoje lično ime i u ime Upreve preduzeća, povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, svim građankama Bosne i Hercegovine a posebno uposlenicama Javnog preduzeća “Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona“, upućujem naiskrenije čestitke.  

Osnaživanje žene u društvu kroz njen ekonomski, društveni i politički angažman jedna je od najjačih i najvećih borbi dvadesetog i početka dvadeset prvog stoljeća, i kao takva je donijela veliki broj inspirativnih priča, koje s porukom rodne ravnopravnosti najvaljuju konstantnu borbu i u godinama koje dolaze.

Žene su nebrojeno puta, pokazale da mogu biti liderke u svim profesijama i biti ravnopravan poslovni partner svojim muškim kolegama a ujedno biti i majke i supruge.  

Posebno je važno sva ženska prava koja se temelje na postulatima demokratskih društava prenijeti sa papira u praksu, što će biti najveća prekretnica stoljetne borbe.

Svi mi, imamo obavezu i odgovornost da se borimo protiv bilo kakvog oblika diskriminacije, a dikriminacija žene samo zato što je žena je zaista nedopustiva i dužnost svakog pojedinca je da svojim primjerom podstiče zajedničku borbu koja će na kraju rezultirati rodnoj ravnopravnosti i jačanju položaja žena u društvu“.