Novosti

14Jan

PJ"Šumarija Olovo"dobila dva nova kombibus vozila za prevoz radnika

Iako je pandemija korona virusa zaustavila pozitivne procese u svim aspektima poslovanja većine preduzeća pa tako i JP"ŠPD ZDK"d.o.o. Zavidovići, Uprava preduzeća je ipak pronašla način kako da i u ovakvim prilikama izvrši nabavku dva minibus vozila za potrebe prevoza radnika.

Ključeve nabavljemih vozila uručio je Čamdžić Mesud, izvršni direktor za pravne poslove, a oba vozila će se koristiti u poslovnoj jedinici „Šumariji Olovo“, gdje je trenutno bila najophodnija nabavka,  s obzirom na dotrajalost vozila koja su do sada korištena.

Vrijednost nabavke dva minibus vozila 4x4 sa 13+1 sjedištem iznosila je 89.790,00 KM. Prilikom nabavke vozila vodilo se računa o velikom broju specifičnosti koji nabavljena vozila moraju ispunjavati jer je sigurnost prioritet prilikom prevoza radnika,  s obzirom na djelatnost koju preduzeće obavlja.

Shodno tome, u postupku javne nabavke ponuđač je u tenderskoj dokumentaciji za nabavku vozila morao dostaviti tehnički list za svaku jedinicu kako bi potvrdio da se radi o vozilima koja zadovoljavaju sve tehničke zahtjeve tražene u postupku javne nabavke sa reduktorom na svim brzinama, blokadom diferencijala, savremenim upravljačkim i kočionim sistemom koji su svojevrsna garancija da su nabavljena vozila namijenjena za kretanje po zahtjevnim šumskim putevima.

Nabavka voznih jedinica će omogućiti udobniji prevoz uposlenicima a kako se radi o novim vozilima, važno je napomenuti da će ulaganja u vremenu korištenja biti minimalna, što će svakako smanjiti izdatke za nabavku rezervnih dijelova, koji prave značajan trošak kada su u pitanju korištena vozila.

Garantni period na vozila je 24.mjeseca i u ovom vremenskom periodu svi eventualni kvarovi padaju na teret isporučioca.

Iz Uprave preduzeća navode da će se nabavke sredstava za olakšavanje procesa proizvodnje te prevoznih sredstava, svakako, nastaviti i u narednom periodu, u ovisnosti od priliva sredstava što u konačnici ovisi od oporavka globalnog tržišta od posljedica pandemije COVID-19 virusa.