Novosti

04Nov

Šume su naše najvrjednije bogatstvo

Zbog povoljnih vremenskih prilika i ugodnih temperatura za ovaj period godine, organizovane su akcije pošumljavanja koje su, kao i prethodnih godina podržali radnici preduzeća.  

Akciju pošumljavanja koja je organizovana u poslovnoj jedinici „Šumariji Zavidovići“- Radna jedinica Vozuća, podržali su osim radnika ove poslovne jedinice i radnici Uprave preduzeća.

Predivan jesenjski dan obojen šarolikim koloritom rezultirao je sadnjom 1.200 sadnica bijelog bora, u odjelu 422 GJ“Donja Krivaja“, na lokalitetu Vojnica.  

Akciji su prisustvovali i Generalni direktor preduzeća, Jasmin Devedžić, Izvršni direktor za tehniče poslove Smail Đonlagić, te Izvršni direktor za ekonomsko komercijalne poslove, Anto Perković.

Vraćanje šumi dijela onoga što od nje uzimamo, svakako je obaveza preduzeća koja se bave šumarstvom a sadnjom drveća dajemo veliki doprinos njenoj obnovi i brinemo o onome što ostaje za genaracije koje dolaze.

 „Svake godine u toku proljetnog i jesenjskog pošumljavanja naši radnici podrže akcije pošumljavanja doprinoseći na taj način obnovi šuma. Cjelokupna situacija sa pandemijom dodatno motiviše ljude da se okrenu pozitivnim pričama, izađu na teren i dodirnu izvornu  prirodu. Ovakve akcije su prilika da pokažemo da se zajedničkim snagama mogu postići izuzetni rezultati“, kazao je generalni direktor preduzeća.

Priče ispričane kroz prizmu zajedništva i solidarnosti ostavljaju najljepši utisak i formiraju sliku preduzeća kao zaštitnika neprocjenjivog šumskog bogatstva koje je od generacija prije nas ostavljeno na brigu i adekvatno upravljanje, kako bi se tradicija nastavila i u godinama poslije nas.

 

Ukoliko vremenske prilike dozvole, akcije pošumljavanja će se nastaviti i naredne sedmice.