Novosti

15Sep

Izvršeni radovi na putnoj infrastrukturi u PJ"Šumariji Žepče"

Radovi na putnoj infrastrukturi u poslovnoj jedinici „Šumariji Žepče“, koji su rađeni tokom ljeta, privedeni su kraju, a njihov završetak će označiti početak radova na sječi i izvozu drvnih sortimenata iz odjela u kojima su radovi rađeni. 

Svojevrsna je to i priprema za jesen i sezonu kiša, koje, skoro pa po pravilu unište mnoge šumske komunikacije, te je stalno ulaganje u njihovo održavanje neminovno kako bi se olakšao pristup drvnim sortimentima.

U toku mjeseca augusta izvršeni su radovi u Slivu Mogorskog potoka u odjelu 24 GJ"Nemila – Pepelari", gdje je saniran kamionski put i urađena sanacija stovarišta, kao i vađenje i odvoz cijevi u „Rasadnik Žepče“, a u slivu Jastrebac izvršeno je pročišćavanje prilaznog kamionskog puta do zajedničkog lagera za odjele 137 i 138 GJ“Nemila – Bistričak“.

Kao dio pripremnih radova za početak radova u odjelu 138 GJ“Nemila – Bistričak“ u Slivu Ograjine izvršena je sanacija kamionskog puta a čišćenje i nasipanje kamionskog puta i stovarišta u Ozmici, priprema je za početak radova u odjelu 21 GJ“Lješnica – Tešanjska“.

Također, izvršeno je i čišćenje korita Želećke rijeke kao i postavljen propust na stovarišu u odjelu 32 GJ“Nemila – Pepelari“.

Radove na sanaciji šumskih kamionskih puteva i stovarišata radila je kompanija koja je po osnovu javnog poziva dostavila najpovoljniju ponudu a vrijednost ugovorenih radova iznosila je 57.330,00 KM.