Novosti

14Aug

Održan radni sastanak u PJ"Šumariji Vareš"

Jučer je u prostorijama poslovne jedinice“Šumarije Vareš“ održan sasatanak na kojem su prisustvovali Rukovodilac ove poslovne jedinice, Mirnesa Avdukić, Vodeći projektant, Fahra Čajić i Tehnolog za uzgoj i zaštitu šuma, Alma Demirović te rukovodioci Službe za iskorištavanje šuma, Miftar Ličina i Službe za uređivanje i projektovanje, Mihret Salamović.

Raspravljalo se o aktuelnim temama u preduzeću sa akcentom na doznaku, ekspolataciju i šumsko – uzgojne radove te ostavrenim učincima tehničkog sektora u prvoj polovini ove godine.

S obzirom da je pandemija COVID – 19 virusa, zaustavila mnoge pozitivne trendove koji su progresivno utjecali na razvoj drvoprerađivačkog sektora u BiH te samim time otežala plasman šumskih drvnih sotimenata što je impliciralo i probleme sa doznakom, realizacijom,  kao i  šumsko – uzgojnim radovima, sudionici sastanka su se osvrnuli i na dalje pravce djelovanja gdje priortitet treba biti ispunjavanje planova za ovu godinu.

U daljoj realizaciji planiranih obaveza, svakako će biti značajna i međusobna saradnja svih učesnika u procesu poslovanja a nedavno zaključivanje ugovora sa radnicima na određeno vrijeme pospješit će  učinke i postizanje boljih poslovnih rezulata.

Zaključak sastanka je da pozitivne prakse koje su postojale do izbijanja pandemije treba nastaviti te zajedničkim djelovanjem iznaći rješenja kojima bi se štete uzrokovane pandemijom svele na minimum.