JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

28Aug

Odluka o poništenju postupka javne nabvake guma za šumske traktore, br.41/24, za Lot - 2

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 30.08.2024.

Na osnovu člana 64. i člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda, od 16.08.2024. godine, donosi se, 

O  D  L  U  K  A

o poništenju postupka javne nabavke guma za šumske traktore, br.41/24, za Lot - 2           

Na osnovu javnog poziva za nabavku broj: 41/24 – Otvoreni postupak za nabavku guma za šumske traktore, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da je na pomenuti javni poziv, za Lot - 1 i Lot - 2, dostavljena jedna blagovremene ponuda, od ponuđača "JASMIN M"d.o.o. Žepče. Dostavljena ponuda je u skladu sa tenderskom dokumentacijom i formalno - pravno ispravna. U skaldu sa kriterijem najniže cijene donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za predmetne lotove.

Dana 20.08.2024. godine, putem e-mail pošte, zaprimljen je dopis od firme "JASMIN M"d.o.o. Žepče, u kojem Ugovorni organ obavještavaju da odustaju od potpisivanja ugovora za predmetnu nabavku za Lot - 2. S obzirom da je na navedenei javni poziv prispjela samo jedna prijava, Komisija je donijela odluku o poništenju postupka javne nabavke za Lot - 2.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Protiv ove odluke, može se izjaviti žalba ugovornom organu u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.