JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

29May

Odluka o poništenju postupka javne nabavke usluga sječe, izrade i izvoza drvnih sortimenata, br. 02/24, za Lot - 66

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 10.06.2024.

Na osnovu člana 64. i člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda, od 22.05.2024. godine, donosi se, 

O  D  L  U  K  A

o poništenju postupka javne nabavke usluga sječe, izrade i izvoza drvnih sortimenata, br. 02/24, za Lot - 66            

Na osnovu javnog poziva za nabavku broj: 02/24 – Otvoreni postupak za nabavku usluga sječe, izrade i izvoza drvnih sortimenata, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da su na pomenuti javni poziv, za lot 66, dostavljene dvije blagovremene ponude, od ponuđača "INOPLUSS"d.o.o. Kakanj i "SELIMANOVIĆ"d.o.o. Tešanj. Obje dostavljene ponude su u skladu sa tenderskom dokumentacijom i formalno - pravno ispravne. U skaldu sa kriterijem najniže cijene donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za predmetni lot.

Dana 15.05.2024. godine, na protokolu preduzeća zaprimljen je dopis od firme "INOPLUSS"d.o.o. Kakanj, u kojem Ugovorni organ obavještavaju da odustaju od potpisivanja ugovora za predmetnu nabavku. Nadalje, komisija je uputila dopis drugorangiranom ponuđaču, koji svojim dopisom od 28.05.2024. godinte, također obavještava ugovorni organ o odustajanju od navedenog lota. 

S tim u vezi, a s obzirom na činjenicu da su za navedeni lot prispjele dvije ponude, Ugovorni organ je donio odluku o poništenju postupka nabavke za Lot 66.   

Odluku možete preuzeti ovdje.

Protiv ove odluke, može se izjaviti žalba ugovornom organu u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.