JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

12Jun

Odluka o poništenju i Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke rezervnih diejlova za motorne pile br. 41/20

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 22.06.2020.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 10.06.2020. godine,  donosi se slijedeća 

O  D  L  U  K  A

o poništenju postupka javne nabavke (lot – 1) i odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača (lot – 2)

(Nabavka rezervnih dijelova za motorne pile, br. 41/20)

Lot – 1

Na osnovu javnog poziva o nabavci broj: 41/20 – Otvoreni postupak za nabavku rezervnih dijelova za motorne pile za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda. Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka konstatovala da u provedenom postupku za LOT – 1, nije pristigla niti jedna blagovremena ponuda.

U skladu sa navedenim preporučeno je da se poništi postupak nabavke za LOT – 1, u skladu sa članom 69. stav (2) tačka a) Zakona o javnim nabavkama.

Lot – 2

Na osnovu  poziva o nabavci broj: 41/20 – Otvoreni postupak za nabavku rezervnih dijelova za motorne pile za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda. Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka konstatovala da su za LOT – 2 pristigle ponude od dva ponuđača za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu, i to ponude od slijedećih ponuđača: „SAJMIR“ d.o.o. Vogošća i „BAŠIĆ POLJOPROM“ d.o.o Maglaj.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača Komisija je konstatovala da su ponuđači dostavili ponude u skladu sa tenderskom dokumentacijom i da ispunjavaju zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učestvovanje u predmetnom postupku javnih nabavki, odnosno da su pristigle ponude formalno pravno ispravne.

Proveden je postupak e-aukcije na kojem nije bilo promjene ponuđenih cijena, pa je rang lista ponuda:

1. „SAJMIR“ d.o.o. Vogošća                     - ukupna cijena ponude 4.927,68 KM (bez PDV)

2. „BAŠIĆ POLJOPROM“ d.o.o Maglaj    - ukupna cijena ponude 5.336,14 KM (bez PDV)

U skladu sa navedenim, te činjenicom da je ponuđena cijena u okviru procijenjene vrijednosti za ovu nabavku, preporučeno je da se ponuda ponuđača „SAJMIR“ d.o.o. Vogošća prihvati kao najpovoljnija za LOT – 2 u predmetnom postupku, te donese odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača sa kojim bi se zaključio Okvirni sporazum za nabavku za navedeni LOT.

Odluke za možete preuzeti ovdje.

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.