JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

09Apr

Odluke o izboru najpovoljnijih ponuđača u postupku nabavke usluga osiguranja br.20/24


DATUM ZAVRŠETKA: 29.04.2024.

Na osnovu člana 64. i člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda od 08.04.2024. godine,  donose se, 

O  D  L  U  K  E

o izboru najpovoljnijih ponuđača u postupku nabavke usluga osiguranja br. 20/24             

Na osnovu javnog poziva za nabavku broj: 20/24 – Otvoreni postupak za nabavku usluga osiguranja, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da su na pomenuti javni poziv dostavljene tri blagovremene ponude i to od ponuđača “SARAJEVO OSIGURANJE"d.d. Sarajevo, "ASA CENTRAL OSIGURANJE" d.d.Sarajevo i "CROATIA OSIGURANJE" d.d. Podružnica Sarajevo. 

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača, Komisija je konstatovala da su ponude od sva tri ponuđača, za Lot -1 i Lot - 2, dostavljene u skaldu sa tenderskom dokumentacijom, odnosno da su formalno - pravno ispravne, dok je ponuda ponuđača "SARAJEVO OSIGURANJE"d.d. Sarajevo, za Lot - 3 neprihatljiva.  

Nakon analize i ocjene pristiglih ponuda od strane Komisije za javnu nabavku, shodno utvrđenom kriteriju ''Najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude'', najpovoljnija ponuda za LOT – 1 - Usluge osiguranja od odgovornosti iz franšize, dostavljena je od ponuđača “ASA CENTRAL OSIGURANJE" d.d. Sarajevo, te je donesena Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Nakon analize i ocjene pristiglih ponuda od strane Komisije za javnu nabavku, shodno utvrđenom kriteriju ''Najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude'', najpovoljnija ponuda za LOT – 2 - Kolektivno kombinovano osiguranje, dostavljena je od ponuđača “ASA CENTRAL OSIGURANJE"d.d. Sarajevo, te je donesena Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Nakon analize i ocjene pristiglih ponuda od strane Komisije za javnu nabavku, shodno utvrđenom kriteriju ''Najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude'', najpovoljnija ponuda za LOT – 3 - Osiguranje nekretnina od požara i elementarnih nepogoda, dostavljena je od ponuđača “ASA CENTRAL OSIGURANJE"d.d. Sarajevo, te je donesena Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Odluku možete preuzeti ovdje. 

Protiv ovih odluka, može se izjaviti žalba ugovornom organu u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.