JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

28Mar

Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača (LOT – 1, LOT – 2 ) i poništenju postupka javne nabavke (LOT – 3) Nabavka ličnih zaštitnih sredstava, br.31/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 08.04.2019.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14) i člana 69.stav 2. tačka d), istog zakona, a shodno Zapisniku  o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 26.03.2019  godine, donose se

O D L U K E

o izboru najpovoljnijeg ponuđača (LOT – 1, LOT – 2 ) i poništenju postupka javne nabavke (LOT – 3)

(Nabavka ličnih zaštitnih sredstava, br.31/19)

 

Na osnovu  javnog poziva o nabavci broj 31/19 – Otvoreni postupak za nabavku ličnih zaštitnih sredstava za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda, u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka, za LOT – 1 – Nabavka zaštitnih šljemova sa vizirom, antifonom i vezicom, konstatovala je prispijeće tri ponude za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača „INOKS – EXPORT IMPORT“d.o.o. Kakanj, „GRUBE“ d.o.o. Banja Luka i „RM COPMANY“d.o.o. Zenica.

Uvidom u dostavljene ponude i dostavljenu dokumentaciju, te suštinskom provjerom sadržaja i validnosti ponuda, komisija je konstatovala da su ponude ponuđača „GRUBE“d.o.o. Banja Luka i „RM COMPANY“d.o.o. Zenica formalno – pravno prihvatljive, dok ponuda ponuđača „INOKS – EXPORT IMPORT“d.o.o. Kakanj nije u skladu sa traženom tenderskom dokumentacijom.

Uvidom i pregledom dostavljenih uzoraka, konstatovano je da uzorci iz ponude ponuđača „RM COMPANY“d.o.o. Zenica odgovaraju karakteristikama i tehničkim specifikacijama utvrđenim tenderskom dokumentacijom, dok uzorci ponuđača „INOKS – EXPORT IMPORT“d.o.o. Kakanj i „GRUBE“d.o.o. Banja Luka ne odgovaraju karakteristikama i tehničkim specifikacijama utvrđenim tenderskom dokumentacijom.

S obzirom da je za ovaj postupak javne nabavke bila predviđeno vođenje e – aukcije, a da dvije ponude nisu dostavljene u skladu sa traženim specifikacijama i tenderskom dokumentacijom, donesena je odluka o izboru ponuđača „RM COMPANY“d.o.o. Zenica kao najpovoljnijeg ponuđača.

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda, u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka, za LOT – 2 – Nabavka gumenih čizama sa ugrađenom čeličnom kapicom i postavljenih trikoa sa rebrastom gumenom potplatom, konstatovala je prispijeće dvije ponude za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača „INOKS – EXPORT IMPORT“d.o.o. Kakanj i „GRUBE“ d.o.o. Banja Luka.

Pregledom ponuda utvrđeno je da su obje ponude prihvatljive sa dostavljenom traženom dokumentacijom, certifikatom i atestom za ponuđene čizme.

Na osnovu navedenog, organizovana je e – aukcija te je nakon provođenja iste konstatovano da je najpovoljnija ponuda dostavljena od ponuđača „INOKS – EXPORT IMPORT“d.o.o. Kakanj, kojem će se ponuditi zaključivanje ugovora.

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda, u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka, za LOT – 3 – Nabavka odijela za zaštitu od presijecanja motornom pilom, dvodijelno, konstatovala je prispijeće dvije ponude za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača „INOKS – EXPORT IMPORT“d.o.o. Kakanj i „GRUBE“ d.o.o. Banja Luka.

Navedeni ponuđači su dostavili dokumentaciju, ateste i certifikate za ponuđena odijela. Komisija je pristupila pregledu dostavljenih uzoraka i konstatovala da dostavljeni uzorci oba ponuđača ne odgovaraju karakteristikama i tehničkim specifikacijama traženim u tenderskoj dokumentaciji.

Uzimajući navedeno, donesena je odluka o poništenju postupka javne nabavke za navedeni lot.

Sve tri odluke sa detaljnim obrazloženjima postupka javne nabavke možete preuzeti ovdje.

Protiv ovih odluka, može se uložiti žalba Direktoru društva JP“ŠPD ZDK“ d.o.o.Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.