JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

05Mar

Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i poništenju dijela postupka javne nabavke, za usluge rada građevinske mehanizacije, br. 18/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 15.03.2019.

Na osnovu člana 70. i člana 89.  Zakona o javnim nabavkama BiH  (Službeni glasnik BiH broj 39/14) a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javnu nabavku   od 28.02.2019 godine, Direktor preduzeća donosi

O D L U K E

o izboru najpovoljnijeg ponuđača za lot – 2, lot – 3 i lot – 5 i

poništenju postupka javne nabavke za lot – 1 i lot – 4

(Usluge rada građevinske mehanizacije, br.18/19)

 LOT – 1 (PJ Vareš) – Usluge rada građevinske mehanizacije 18/19

Za ovaj lot,  pristigle su 2 ponude od ponuđača: „ELANY“ d.o.o Žepče i „POROBIĆ“ d.o.o Zavidovići. Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača, Komisija je konstatovala da  ponuda od ponuđača „ELANY“ d.o.o. Žepče nije kvalificirana , nije u skladu sa tenderskom dokumentacijom (nedostaje pod tačkom g) popis dokumentacije priložene uz ponudu), dok je ponuda ponuđača „POROBIĆ“ d.o.o. Zavidovići kvalificirana, ali je veća od procjenjene vrijednosti za 8.932,80 KM ili 12,78 %.

Iz gore navedenog se može zaključiti da je cijena pristigle kvalificirane ponude znatno veća od osiguranih sredstava za predmetnu nabavku za lot – 1, te se shodno svemu navedenom poništava postupak javne nabavke za ovaj lot.

LOT – 2 (PJ Visoko) – Usluge rada građevinske mehanizacije 18/19

Komisija za javnu nabavku je u svom zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da su  na predmetni javni poziv, lot – 2, pristigle 3 (tri) ponude i to od : “UD VELPROM“ Kakanj,“ELANY“d.o.o Žepče i „SENHAT“ d.o.o Sarajevo-Ilidža.

U postupku ocjene ponuda započetom 28.02.2019 god., nakon pregleda dokumentacije ponuđača, Komisija konstatuje da je ponuda ponuđača „SENHAT“ d.o.o. Sarajevo-Ilidža, dostavljena u skladu sa tenderskom dokumentacijom i ista je ocijenjena kao  kvalificirana. Dok ponuda od ponuđača UD „VELPROM“ Kakanj nije kvalificirana (Ponuđač nema Riješenje za obavljanje djelatnosti kako je predviđeno tenderskom dokumentacijom), kao i ponuda ponuđača „ELANY“ d.o.o. Žepče, nije u skladu sa tenderskom dokumentacijom (nedostaje pod tačkom g) popis dokumentacije priložene uz ponudu).

Na osnovu navedenog, donosi se odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača sa firmom „SENHAT“d.o.o. Sarajevo. 

 LOT – 3 (PJ Žepče) – Usluge rada građevinske mehanizacije 18/19 

Komisija za javnu nabavku je u svom zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da su na predmetni javni poziv, lot – 3, pristigle 2 (dvije) ponude i to od : “IKAN“ d.o.o Zavidovići i „ELANY“d.o.o Žepče.

U postupku ocjene ponuda započetom 28.02.2019 god., nakon pregleda dokumentacije ponuđača, Komisija konstatuje da je ponuda ponuđača „IKAN“ d.o.o. Zavidovići dostavljena u skladu sa tenderskom dokumentacijom i ista je ocijenjena kao  kvalificirana a ponuda  ponuđača „ELANY“ d.o.o. Žepče  nije kvalificirana , nije u skladu sa tenderskom dokumentacijom (nedostaje pod tačkom g) popis dokumentacije priložene uz ponudu).

Na osnovu navedenog, donosi se odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača sa firmom „IKAN“d.o.o. Zavidovići. 

 LOT – 4 (PJ Zenica) – Usluge rada građevinske mehanizacije 18/19

Za ovaj lot  pristigle su 2 ponude od ponuđača „KOMGRAD ZE“ d.o.o Zenica i „ELANY“ d.o.o Žepče.Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača, Komisija je konstatovala da je  ponuda od ponuđača „KOMGRAD ZE“ d.o.o Zenica kvalificirana ali je veća od procjenjene vrijednosti za 4.300,00 KM ili 14,72 %, dok ponuda „ELANY“ d.o.o. Žepče nije kvalificirana, nije u skladu sa tenderskom dokumentacijom (nedostaje pod tačkom g) popis dokumentacije priložene uz ponudu.

Iz gore navedenog se može zaključiti da je cijena pristigle kvalificirane ponude znatno veća od osiguranih sredstava za predmetnu nabavku za lot – 4, te se shodno svemu navedenom poništava postupak javne nabavke za ovaj lot.

LOT – 5 (PJ Tešanj) – Usluge rada građevinske mehanizacije 18/19

Komisija za javnu nabavku je u svom zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da su na predmetni javni poziv, lot – 5, pristigle 2 (dvije) ponude i to od : “IKAN“ d.o.o Zavidovići i „ELANY“d.o.o Žepče.

U postupku ocjene ponuda započetom 28.02.2019 god.,  nakon pregleda dokumentacije ponuđača, Komisija konstatuje da je ponuda ponuđača „IKAN“ d.o.o. Zavidovići dostavljena u skladu sa tenderskom dokumentacijom i ista je ocijenjena kao  kvalificirana a ponuda  ponuđača „ELANY“ d.o.o. Žepče  nije kvalificirana, nije u skladu sa tenderskom dokumentacijom (nedostaje pod tačkom g) popis dokumentacije priložene uz ponudu).

Na osnovu navedenog, donosi se odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača sa firmom „IKAN“d.o.o. Zavidovići. 

Originalne odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača za tri lota i odluke o poništenju postupka javne nabavke za dva lota u ovom postupku, možete preuzeti ovdje.

Protiv ovih odluka može se uložiti žalba Direktoru društva JP“ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.