Novosti

04Oct

Obavještenja o održavanju pismenog i usmenog ispita/intervjua, za aplikante po Javnom oglasu za prijem pripravnika, br.03-4419-1/23, od 14.09.2023. godine.

Obavještavamo kandidate koji su se prijavili na Javni oglas za prijem pripravnika br. 03-4419-1/23, od 14.09.2023. godine, da će se pismeni i usmeni ispit za kandidate sa visokom stručnom spremom, odnosno intervju za kandidate sa srednjom stručnom spremom, obaviti dana 13.10.2023. godine (petak), u prostorijama Uprave društva, ulica Alije Izetbegovića br.25, u Zavidovićima. 

Pojedinačna obavještenja za svakog aplikanta, te tačno vrijeme obavljanja pismenog i usmenog testiranja, odnosno intervjua, možete preuzeti ovdje.

Postupak izbora za kandidate za poziciju pripravnika sa završenim visokim obrazovanjem se zasniva na razmatranju dostavljene dokumentacije, te održanom pismenom i stručnom ispitu sa svakim kandidatom.

Pismeni dio stručnog ispita kandidati polažu u vidu testa koji se sastoji od 15 pitanja i svaki tačan odgovor ocjenjuje se sa jednim bodom, a na usmenom stručnom ispitu kandidate ocjenjuje svaki član komisije dodjeljujući određen broj bodova najviše do 5 bodova.

Samo kandidati koji su na pismenom stručnom ispitu ostvarili najmanje 10 tačnih odgovora mogu pristupiti usmenom stručnom ispitu.

Postupak izbora za kandidate za poziciju pripravnika sa završenim srednjim obrazovanjem zasniva se na razmatranju dostavljene dokumentacije i održanom intervjuu sa svakim od kandidata, koji će vršiti komisija koja ima za cilj da utvrdi personalne karakteristike i iskazane sposobnosti kandidata za obavljanje poslova stručnog osposobljavanja za zanimanje šumarski tehničar u JP “ŠPD ZDK”d.o.o. Zavidovići . Kandidat će biti bodovan ocjenama od 1 do 5.

Konačna ocjena kandidata za mjesto pripravnika za koje je kao uslov propisano srednje obrazovanje čini zbir bodova datih od svakog člana komisije, a za mjesto pripravnika za koje je kao uslov propisano visoko obrazovanje konačnu ocjenu čini zbir bodova sa pismenog i usmenog dijela stručnog ispita.