Novosti

11Sep

Na Vlašiću organizovana "Osma šumarijada FBiH - Vlašić 2023"

Proteklog vikenda, održana je osma po redu „Šumarijada Federacije Bosne i Hercegovine – Vlašić 2023“. To je manifestacija koja izazove veliku zainteresovanost svih šumarskih preduzeća u Federaciji ali i gostiju iz naše zemlje i regiona. Cilj ove, kao i prethodnih popularnih Šumarijada je međusobno druženje, upoznavanje, gradnja dobrih odnosa te afirmacija šumarstva.

Ovogodišnji domaćini su bili Šumskoprivredno društvo ˝Srednjobosanske šume˝d.o.o. Donji Vakuf a u ime domaćina i Organizacionog odbora “8. Šumarijade Federacije BiH” prisutne je pozdravio generalni direktor ŠPD „Srednjobosanske šume“ mr. Vildan Hajić. Osmu Šumarijadu FBiH otvorio je premijer SBK, Tahir Lendo.

Uz svečani program, defile sudionika i  stručni skup, održana su takmičenja u šumarskim disciplinama kao što su modeliranje, kombinovani rez, okretanje vodilice, podsijecannje stabala, te sportskim disciplinama, odbojka, mali nogomet, povlačenje konopca, trčanje a pored uobičajnih disciplina, ove godine po prvi put je organizovan i Šumarski kviz u kojem ekipe odgovaraju na pitanja iz oblasti šumarstva.

Lijepo vrijeme, prelijep prirodni ambijent, topla i savršenana organizacija domaćina i dobro raspoloženje,  učinili su da oko 600 učesnika Šumarijade provedu dva predivna dana i sa Vlašića ponesu nova iskustva, nova prijateljstva ali i vrijedne nagrade koje su domaćini u saradnji sa sponzorima pripremili za najuspješnije u svim disciplinama.

Najvrednije nagrade su dodijeljene u šumarskim disciplinama, i na ovaj način se htjelo istaći koliko su upravo radnici koji rade najzahtjevnije poslove u šumarstvu, značajni za rad svakog šumarskog preduzeća.

Uz druženje i takmičenje, učesnici iz cijele Federacije imali su priliku i da se upoznaju sa najnovijm mašinama i alatima koje se koriste u šumarstvu.

 

_______________________________________

Dobitnici medalja i priznanja 

Prvo mjesto u disciplini "brzina presijecanja amerikankom" osvojili su Munib Kovačević i Nermin Alajmović.

Drugo mjesto u disciplini „presijecanje sjekirom“, osvojio je Zubača Aziz

Drugo mjesto u disciplini "odbojka za žene", osvojile su Hodžić Nerma, Bolić Alma, Vejzović Denisa, Osmanović Merisa, Bajrić Vanesa, Muharemović Amela, Brkić Amela i Rotić Belma

Drugo mjesto u disciplini "šah", osvojio je Salamović Mihret

Drugo mjesto u disciplini „potezanje konopca za muškarce“, osvojili su, Sačić Đemal, Alajmović Mehmed, Mahmutović Nusret, Bašić Arnel, Mujezinović Selver, Rotić Aldin, Hodžić Semir, Ešpić Mujo.

Drugo mjesto u disciplini „trčanje na 800 m za muškarce“, osvojio je Haris Džafo.

Drugo mjesto u disciplini „bacanje kugle“, osvojio je Rotić Aldin

Treće mjesto u Šumarskom kvizu osvojili su Zahirović Kenan, Helja Admir, Brkić Fahrudin i Osmanović Merisa

Predstavnici našeg preduzeća su ostvarili zapažene rezultate a osim Uprave društva, rukovodilaca poslovnih jedinica i organizacionog odbora, naše takmičare je bodrio i Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK, Vinko Marić.

Sveukupni pobjednik ovogodišnje Šumarijade je preduzeće "Srednjobosanske šume" d.o.o. Donji Vakuf. 

Čestitamo domaćinima na kvalitetnoj organizaciji, zahvaljujemo im se na gostoprimstvu i nadamo se budućim zajedničkim druženjima.