Novosti

17Jun

Uručeni ključevi dva nova vozila za PJ "Šumariju Vareš" i "Šumariju Zenica"

Direktor preduzeća Jasmin Devedžić, uručio je ključeve dva nova vozila za Poslovnu jedinicu „Šumariju Vareš“ i Poslovnu jedinicu „Šumariju Zenica“. Vrijednost navedene investicije je skoro 100.000,00 KM.

Za PJ“Šumariju Vareš“nabavljeno je terensko vozilo minibus sa 13+1 sjedištem, sa 4x4 pogonom, namijenjenim za vožnju po zahtjevnim šumskim putevima i što sigurniji prevoz uposlenika.

Za PJ“Šumariju Zenicu“nabavljeno je terensko teretno kombinovano vozilo sa 5+1 sjedištem, sa 4x4 pogonom i četvero – cilindričnim turbo dizel motorom, te produženom (duplom) kabinom i tovarnim prostorom sandučastog tipa sa arnjevima i ceradom.

Uposlenici koji su zadužili vozila nisu krili zadovoljstvo navedenom nabavkom, ističući kako je pohvalno da se na ovakav način radi na poboljšavanju uslova rada što je od velikog značaja za njih ali i za kolege u radnom procesu, a bolji uslovi će im biti dodatna motivacija za obavljanje radnih zadataka.

Garantni period na vozila je 24.mjeseca i u ovom vremenskom periodu svi eventualni kvarovi padaju na teret isporučioca, što je još jedna od prednosti nabavke novih vozila, jer je dosadašnja praksa pokazala da su veliku stvaku prlikom planiranja proizvodnje činili izdatci na rezervne dijelove.

Značajna sredstva koja se izdvajaju za obnavljanje vozila obezbjeđuju se iz tekućeg poslovanja i ovaj trend će se nastaviti, pa se kontinuirano radi na novim nabavkama. U skorije vrijeme planirana je i nabavka nekoliko traktora  za koju je već raspisan međunarodni tender, a nastojat će se obnoviti kompletna mehanizacija kojom raspolaže preduzeće, s obzirom da se radi, o mahom, dotrajalim sredstvima.

Opredjeljenje preduzeća za obnovu mehanizacije je smjernica koja za krajnji cilj ima poboljšavanje i veću efikasnost cijelog proizvodnog procesa, a gledano iz ugla olakšavanja uslova rada, radnicima će omogućiti udobnije i bezbjednije uslove na radnom mjestu i dolazak na isto.