JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

20Apr

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke izrade privredne osnove za ŠPP"Olovsko", br. 24/21

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 30.04.2021.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku  o pregledu i ocjeni ponuda broj 24/21 Komisije za javne nabavke od 19.04.2021. godine,  donosi se   

O  D  L  U  K  A

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

U postupku nabavke izrade privredne osnove za ŠPP „Olovsko“, br. 24/21

U postupku javne nabavke broj: 24/21 – Otvoreni postupak za nabavku izrade šumsko privredne osnove za državne šume i šumska zemljišta za ŠPP „Olovsko“, za potrebe JP“ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja, otvaranja i ocjene ponuda.

U Zapisniku o javnom otvaranju ponuda konstatovano je da je pristigla jedna ponuda za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu, i to od ponuđača JP„Bosanskohercegovačke šume“Sarajevo.

Komisija za javne nabavke je konstatovala da u ovom postupku nije bilo dokumentovanih upita i pojašnjenja tenderske dokumentacije. Ponuda je dostavljena na propisan način, uvezana i numerisana u skladu sa zahtjevima iz tenderske dokumentacije. Ponuda ponuđača iznosi 399.992,73 KM bez PDV-a i ista je niža od procijenjene vrijednosti javne nabavke (399.999.00 KM bez PDV-a).

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača Komisija je konstatovala da je ponuda formalno pravno ispravna. S obzirom na kriterijum najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude ponuđač JP“Bosanskohercegovačke šume“ Sarajevo je dostavio najpovoljniju ispravnu ponudu odnosno ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom koja ispunjava zahtjeve ugovornog organa koje se tiču kvalificiranosti ponuđača za učestvovanje u predmetnom postupku javne nabavke i kao takva je formalno pravno ispravna i prihvatljiva.

S obzirom na navedeno donesena je Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, koju možete preuzeti ovdje.

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba najkasnije u roku od 10 (deset) dana od dana prijema ove odluke. Žalba se izjavljuje ugovornom organu JP „ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići u pisanoj formi direktno ili preporučenom poštanskom pošiljkom.