JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

14Dec

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke potrošnog materijala za motorne pile, br. 67-2/20

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 24.12.2020.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od broj 67-2/20 od 10.12.2020. godine,  donosim

O D L U K U 

o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke potrošnog materijala za motorne pile, br. 67-2/20

Na osnovu  poziva o nabavci broj: 67/20 – Otvoreni postupak za nabavku potrošnog materijala za motorne pile za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda. Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka konstatovala da je pristigla jedna ponuda za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu, i to ponuda od ponuđača „SAJMIR“ d.o.o. Vogošća.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača Komisija je konstatovala da je ponuđač dostavio ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom i da ispunjava zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učešće u predmetnom postupku javne nabavke, odnosno da je pristigla ponuda formalno pravno ispravna. Ponuđač je uz ponudu, u skladu sa zahtjevima iz Tenderske dokumentacije, dostavio uzorke svih ponuđenih proizvoda.

Tenderskom dokumentacijom je predviđeno naknadno dostavljanje dokaza o ispunjavanju uslova za kvalifikaciju – Lična sposobnost ponuđača iz člana 45. Zakona o javnim nabavkama, ali je ponuđač iste dostavio u sastavu ponude.

U predmetnom postupku predviđeno je vođenje e-aukcije, ali kako je u postupku pristigla samo jedna ponuda, to se u skladu sa Članom 3. Stav 3. Pravilnika o uslovima  i načinu korištenja e-aukcije ista ne može zakazati.

Rang lista kvalificiranih ponuda, prema definisanom kriteriju Najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, je:

1.„SAJMIR“ d.o.o. Vogošća - ukupna cijena ponude 38.190,00 KM (bez PDV)

Ukupna cijena ponude je u okviru procijenjene vrijednosti nabavke u ovom postupku (Procijenjena vrijednost je 38.200,00 KM bez PDV). Nisu uočene računske greške u ponudi.

U skladu sa navedenim, te činjenicom da je ponuđena cijena u okviru procijenjene vrijednosti za ovu nabavku, preporučeno je da se ponuda ponuđača „SAJMIR“ d.o.o. Vogošća prihvati kao najpovoljnija u predmetnom postupku, te donese odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača sa kojim bi se zaključio Okvirni sporazum za nabavku.

Odluku možete preuzeti ovdje.                                      

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.