JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

21Dec

Odluke o izboru najpovoljnijih ponuđača u postupku nabavke ličnih zaštitnih sredstava i opreme, br. 97/22

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 04.01.2023.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 21.12.2022. godine, donose se slijedeće

O D L U K E

O izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabvake ličnih zaštitnih sredstava i opreme,  br.97/22

Na osnovu javnog  poziva o nabavci broj: 97/22 – Otvoreni postupak za nabavku ličnih zaštitnih sredstava i opreme, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda, konstatovala da su na navedeni javni oglas, prispjele tri blagovremene ponude i to od ponuđača “GRUBE” d.o.o. Banja Luka, “INKOS-EXPORT IMPORT” d.o.o. Kakanj i “DANIAL S” d.o.o. Tešanj.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača, Komisija je konstatovala da su ponuđači dostavili ponude u skladu sa tenderskom dokumentacijom i da ispunjavaju zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učešće u predmetnom postupku javne nabavke, odnosno da su pristigle ponude formalno - pravno ispravne.  

Nadalje, komisija je konstatovala da je jedinu i napovoljniju ponudu za lot – 1 (Oprema za sjekače), dostavio ponuđač “GRUBE”d.o.o. Banja Luka.

Cijena najpovoljnije ponude za lot – 1 iznosi 89.998,00 KM. Uzimajući u obzir navedeno, donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Nadalje, komisija je konstatovala da je napovoljniju i jedinu ponudu za lot – 2 (Grudnjak bez rukava – prsluk), dostavio ponuđač “INKOS-EXPORT IMPORT” d.o.o. Kakanj.

Cijena najpovoljnije ponude za lot – 2 iznosi 6.480,00 KM. Uzimajući u obzir navedeno, donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Nadalje, komisija je konstatovala da je napovoljniju ponudu za lot – 3 (Kišna kabanica kratka, sa kapuljačom), donstavio ponuđač “INKOS-EXPORT IMPORT” d.o.o. Kakanj.

Cijena najpovoljnije ponude za lot – 3 iznosi 20.880,00 KM. Uzimajući u obzir navedeno, donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Nadalje, komisija je konstatovala da je napovoljniju ponudu za lot – 4 (Oprema za Odjel interne kontrole i PJ”TAJAN”), dostavio ponuđač “DANIAL S” d.o.o. Tešanj.

Cijena najpovoljnije ponude za lot – 4 iznosi 4.149,60 KM. Uzimajući u obzir navedeno, donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Protiv ovih Odluka, može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.