Novosti

31Aug

Prezentacija rezultata glavne ocjene za certificiranje ŠGP „Gornjebosansko“

Prezentaciju o rezultatima glavne ocjene za certificiranje ŠGP “Gornjebosansko“, 30.augusta 2018.godine, u zgradi Uprave preduzeća, održao je Hrvoje Boras, ovlašteni revizor certifikacijske kuće "Soil Asociation Certification".

Prezentaciji su prisustvovali generalni direktor preduzeća, Jasmin Devedžić, rukovodilac poslovne jedinice „Vareš“ Mirnesa Avdukić, rukovodilac Službe uređivanja i projektovanja Mihret Salamović,  rukovodilac Službe uzgoja i zaštite šuma Alma Ćurić, rukovodilac Službe osiguranja i zaštite Miroslav Tadić, Stručni saradnik za certificiranje zaštićenih područja dr.sci. Kenan Zahirović te Referent za certificiranje Fatić Osman.

Glavna ocjena je rađena na osnovu podatatka iz izvještaja predocjene koji su okarakterisani kao primjedbe a koje su trebale biti ispravljene do glavne ocjene i koje su kao takve otklonjene, te novih podataka do kojih je ovlašteni revizor došao u komunikaciji sa interesnim skupinama i uočenim aktivnostima prilikom obilaska terena u svojoj trodnevnoj posjeti PJ "Vareš" i PJ "Visoko".

(Slika 1. Razgovor sa predstavnicima Sindikata)

Od glavne ocjene će zavisiti dobijanje certifikata pa se otklanjanju primjedbi iz predocjene pristupilo oprezno i profesionalno. Ukoliko rad našeg preduzeća, na osnovu glavne ocjene, bude pozitivno okarakterisan, konačnu saglasnost o dobijanju FSC certifikata izdat će "Soil Asociation Certification" za par mjeseci.