Novosti

30Aug

Predstavnici UŠIT-a u posjeti Upravi preduzeća

Predstavnici Udreuženja šumarskih inženjera i tehničara FBiH, danas su upriličili posjetu Upravi preduzeća. Razgovaralo se o aktivnostima koje su obilježile rad ovog udruženja i našeg preduzeća, pozitivnim i negativnim trendovima u šumarstvu, zakonskim rješenjima, te nastavku međusobne poslovne saradnje.    

Direktor preduzeća Jasmin Devedžić, u uvodnoj riječi je pozdravio prisutne i upoznao ih sa aktivnostima koje su obilježile rad preduzeća u prethodnom periodu.“ Trenutne aktivnosti u preduzeću su usmjerene ka rješavanju problema sa Poreznom upravom Federacije BiH oko pitanja neuplaćenih poreza iz ranijih perioda i ukoliko uspijemo riješiti ovaj problem to će značiti rasterećenje poslovanja, bolju konkurentnost preduzeća, omogućavanje pristupa EU fondovima, učestvovanje na tenderima za razne projekte, što će za preduzeće biti dodatni vjetar u leđa.  Takođe, pokušavamo promijeniti imidž preduzeća u javnosti boljom saradnjom sa lokalnom zajednicom, udruženjima, raznim društivama i organizacijama“ kazao je direktor.

Prisutnima se ispred UŠIT-a obratio predsjednik udruženja Refik Hodžić, navodeći da je višegodišnja saradnja ovog udruženja sa našim preduzećem na zavidnom nivou te se ujedno i zahvalio za potpomaganje dosadašnjeg rada udruženja. Ovo udruženje u narednom periodu ima niz planiranih projekata koje namjerava realizovati u saradnji sa svim šumskoprivrednim društvima u Federaciji. Jedan od njih je i izrada zapreminskih sortimentnih tablica koji će realizovati u saradnji sa Šumarskim fakultetom. Udruženje ima odličnu saradnju i sa direkcijom Turskih šuma te postoji ideja o bratimljenju i bližoj saradnji svih kantonalnih preduzeća koja će svakako značiti i određena sredstva za poboljšavanje proizvodnih procesa.  

Gosti su izvijestili domaćine i o održavanju 53. po redu  EFNS – a, Evropskog šumarskog prvenstva u nordijskim disciplinama, koje će se održati na Igmanu 2021. godine. Organizator manifestacije je UŠIT, u saradnji sa KJP "Sarajevo šume" d.o.o. Sarajevo. Ovo je i svojevrsni poziv za učestvovanje na ovoj manifestaciji našem preduzeću kako u takmičarskom dijelu tako i raznim drugim aktivnostima u vidu pomoći pri organizaciji.

Sastanak je zaključen sa riječima zahvale gostima na upriličenoj posjeti i nadom da će u budućoj saradnji biti više zajednički realizovanih projekata.