Novosti

24Dec

Sastanak Uprave preduzeća sa Vladom ZDK i drvoprerađivačima ZDK

Jučer je u sjedištu Vlade Zeničko – dobojskog kantona, održan sastanak Uprave preduzeća sa premijerom Vlade ZDK, Mirzom Ganićem, resornim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zeničko –  dobojskog kantona, Mirnesom Bašićem i predstavnicima drvoprerađivača Zeničko – dobojskog kantona.

Tema zajedničkog sastanka se odnosila na usaglašavanje cijena drvnih sortimenata za 2020.godinu, te donošenje jedinstvenog cjenovnika drvnih sortimenata za godinu ispred nas.

Konstatovano je da je većina ugovorenih obaveza prema drvoprerađivačima, u toku 2019.god.,  realizovana od strane JP“ŠPD ZDK“d.o.o. Zavidovići, i buduća saradnja će biti usmjerena u pravcu zadovoljavanja potreba svih učesnika.

Izneseni su zajednički problemi poslovanja kako za drvoprerađivače tako i za ŠPD, kao što je nedostatak kvalitetne radne snage koju prati povećanje ostalih troškova poslovanja.

Iz Vlade ZDK su obećali podršku svih aktivnosti koje imaju za cilj jačanje drvne industrije u ovom kantonu, koja je ujedno i nosilac njegovog razoja, a u narednom periodu će biti donešen Jedinstveni minimalni cjenovnik proizvoda šumarstva i usluga u 2020.godini.

U ranijem periodu su ostvareni mnogi zajednički uspjesi u sektoru šumarstva i drvne industrije i postignuti važni ciljevi kada je riječ o saradnji drvoprerađivača i šumarstva, te Vlade ZDK kao posrednika, pa je  sastanak okončan iskazanom nadom i željom za budućom dobrom saradnjom svih učesnika i čestitkama za uspješniju i bolju godinu koja je ispred nas.