Novosti

05Aug

Održana VI kvalifikaciona šumarijada - Bistričak 2019

JP“Šumsko –  privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona, sada već tradicionalno, organizovalo je kvalifikacione sportske igre šumarskih radnika. Šesto po redu kvalifikaciono – interno takmičenje, održano je 03.08.2019. godine u mjestu BISTRIČAK (Zenica), sa početkom u 9:00 sati.

Takmičenje se održalo u više disciplina koje su razvstane u tri selekcije : šumarske – sjekačke discipline, fakultativne šumarske discipline i sportske discipline. 

Ovo je bila posebna prilika da se Javno preduzeće „Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona“ predstavi u najboljem svjetlu i pokaže takmičarski duh, snagu i vještine koje uposlenici ovog preduzeća posjeduju ali i prilika za međusobno upoznavanje, i druženje radnika, te razmjenu mišljenja i iskustava.

“Smisao ovog našeg okupljanja je prije svega, rekreativno i sportsko druženje, da se družimo u jednoj opuštenoj atmosferi, lišeni svakodnevnih poslovnih problema. Naravno da ćemo mi naći vremena i prostora u toku današnjeg dana, da se osvrnemo i na poslovanje preduzeća, jer je ovo iznimna prilika da se veliki broj uposlenika nađe na jednom mjestu”, kazao je Jasmin Devedžić, generalni direktor JP “Šumsko – privredno društvo ZDK”.

(Druženje i kolegijalnost prije svega)

( Uvijek spremna ekipa PJ"Šumarije Tešanj")

Među gostima je bio i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zeničko - dobojskog kantona, gospodin Mirnes Bašić.

Osvajači prvog mjesta u disciplini potezanje konopca, ekipa RJ"Duboštica" Olovo, zadovoljni rezultatom i spremni za učestvovanje na Federalnoj šumarijadi. 

Organizacioni odbor manifestacije, potrudio se da sve prođe u najboljem redu a sudije su bile na visini zadatka.

Svi su bili oduševljeni kreativnošću učesnika, koji su pokazali svoje vještine u šumarskim disciplinama.

(Pobjednička figura Pendić Dalibora u disciplini Modeliranje motornom pilom i sjekirom)

Nakon takmičarskog dijela programa, upriličen je ručak za sve sve posjetioce.

Poslije prebrojavanja, utvrtđivanja konačnih rezultata po svim disciplinama, objavljena su prva tri rezultata za svaku takmičarsku disciplinu i uručene diplome.

( Prizananje kapitenu ekipe za pobjedu u malom nogometu - ekipu RJ"DUBOŠTICE")

(Osvojeno 1. mjesto u skakanju u vreći za žene)

Sumirajući dojmove,  ovo je bio jedan prelijep dana u kojem su se "šumari"još jedanput pokazali kao dobri organizatori, kreativni majstori svog zanata i pravi domaćini.  

Treba napomenuti da će učesnici koji su ostvarili nabolje rezultate na internom kvalifikacionom takmičenju, imati priliku da učestvuju na Šestoj šumarijadi Federacije Bosne i Hercegovine, koja će se održati 30. i 31. augusta 2019.godine, u Tuzli, u organizaciji JP“Šume TK“.