Novosti

18Jul

Direktori Devedžić i Perković u terenskoj posjeti radnicima u proizvodnji

Nakon obavljenih tekućih poslova u sjedištu preduzeća, na zajedničkom sastanku Uprave, donesena je odluka o terenskoj posjeti najvećoj radnoj jedinici koja djeluje u sastavu JP“ŠPD ZDK“d.o.o. Zavidovići. Generalni direktor preduzeća Jasmin Devedžić, i Izvršni direktor za ekonomsko – finansijske poslove, Anto Perković, posjetili su jedno od radilišta u PJ“Šumariji Olovo“ – RJ Duboštica. Cij je bio razgovor sa ljudima na terenu, i evidentiranje stvarnih  potreba radnika koji su direktno uključeni u proces proizvodnje.

Na terenu su zatekli radnike koji su vrijedno radili na proizvodnji šumskih drvnih sortimenata i koji su im detaljno pojasnili proizvodne faze kroz koje prolazi jedno stablo kako bi na kraju došlo do lagera sa kojeg se isporučuje kupcu.

Radnici nisu krili zadovoljstvo ovom posjetom, i u neformalnom razgovoru sa direktorima, iznijeli su probleme s kojim se susreću na terenu ali su naveli i pomake koji su posljednjih godina išli u korist radnika.

Predstavnici Uprave preduzeća, svjesni su da rad u šumi zatijeva težak i naporan fizički rad na koji utječu mnogi faktori, i u svom dosadašnjem radu djelovali su u pravcu modernizacije tehničkih sredstava koja se koriste u proizvodnji a koja će, na zadovoljstvo radnika, olakšati svakodnevno obavljanje poslova.

Tome u prilog govori i činjenica da je preduzeće raspisalo konkurs za kupovinu tri nova šumska traktora, koji će olakšati rad na zahtjevnim poslovima izrade i primicanja drvnih sortimenata.  

Direktor Devedžić je dao obećanje da će Uprava preduzeća i u budućnosti raditi na poboljšavanju uslova rada, modernizaciji mehanizacije, nabavci kvalitetne HTZ opreme, sredstava za prevoz uposlenika, a u skaldu sa rezultatima poslovanja, nada se i povećanju ličnog dohotka za proizvodne radnike.

„Ovom posjetom želimo ukazati svim radnicima u preduzeću da je Uprava preduzeća tim ljudi koji su otvoreni za sve primjedbe i sugestije. Nema nerješivih problema i sve probleme radnika ćemo rješavati zajedničkim snagama, međusobnom saradnjom i razumijevanjem. Želimo svima poslati poruku da samo stvaranjem atmosfere međusobnog povjerenja i uvažavanja, možemo postići bolje rezultate poslovanja, koji će u konačnici doprinijeti boljim platama i većim naknadama za rad“, istakao je direktor Devedžić kroz svoje obraćanje radnicima.

Direktor je pozvao  radnike da kroz odgovoran rad daju svoj doprinos jačanju preduzeća jer su upravo radnici koji rade na najtežim poslovima u šumarstvu okosnica razvoja preduzeća.

Ovakve posjete Uprave preduzeća, bit će upriličene i na radilištima drugih poslovnih jedinica, kako bi se stvarala atmosfera međusobnog povjerenja i olakšao protok informacija o potrebama radnika u procesu proizvodnje.