JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

25Jun

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke usluga održavanja "IMEL BIS"sistema za 2020. godinu, br. 52/20

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 02.07.2020.

Na osnovu člana 65. i člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 23.06.2020. godine,  donosi se

 O D L U K A 

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

(Nabavka usluga održavanja informacionog sistema „IMEL BIS“ za 2020. godinu, br. 52/20)

Po osnovu javnog poziva o nabavci usluge  broj: 52/20 - Nabavka usluga održavanja informacionog sistema „IMEL BIS“ za 2020.godinu, za potrebe JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda. Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da je na pomenuti javni poziv pristigla ponuda od jednog ponuđača - „IMEL“ d.o.o. Lukavac.

Komisija je konstatovala da je ponuđač dostavio ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom i da ispunjava zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učešće u predmetnom postupku javne nabavke, odnosno da je pristigla ponuda formalno-pravno ispravna.

Prema kriteriju „Najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude“ poredak ispravnih ponuda je: „IMEL“ d.o.o. Lukavac - cijena ponude 6.498,00 KM bez PDV.

Procijenjena vrijednost nabavke  je 6.500,00 KM.

Kako je u postupku dostavljena samo jedna ponuda, kako je to ponuda kvalificiranog ponuđača, te je vrijednost ponude niža u odnosu na procijenjenu vrijednost nabavke, to je Komisija predlažila da se, u skladu sa Tačkom 9. Tenderske dokumentacije, prihvati ponuda ponuđača  „IMEL“ d.o.o. Lukavac i donese odluka o izboru najpovoljnijeg ponuča sa kojim bi se zaključio Ugovor o vršenju usluga.

Odluku možete preuzeti ovdje. 

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.