JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

12Jun

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača i Odluka o poništenju postupka javne nabavke usluga održavanja i popravke vozila, br. 46/20

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 22.06.2020.

Na osnovu člana 69. i člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 8.6.2020. godine,  donosi se slijedeća

O  D  L  U  K  A

o izboru najpovoljnijeg ponuđača (Lot – 1) i,  

O  D  L  U  K  A

 o poništenju postupka javne nabavke (Lot – 2 i Lot – 3)

(Nabavka usluga održavanja – popravke šumskih traktora i vozila, br.46/20) 

Lot – 1

Na osnovu javnog poziva o nabavci predmetne usluge broj 46/20 – Otvoreni postupak za nabavku usluge odžavanja-popravke vozila za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda. Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da je na pomenuti javni poziv za LOT – 1 dostavljena jedna ponuda, i to od ponuđača „MAAH“ d.o.o. Zavidovići, sa ponuđenom ukupnom cijenom od 24.961,20 KM.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača Komisija je konstatovala da je ponuda kompletna u skladu sa zahtjevima iz tenderske dokumentacije, te da ispunjava zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učešće u predmetnom postupku javne nabavke, odnosno, dostavljena ponuda je formalno-pravno ispravna.

Nakon analize i ocjene pristigle ponude od strane Komisije za javnu nabavku, shodno utvrđenom kriteriju ''Najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude'', činjenici da je pristigla jedna ponuda u ovom postupku, te da je ponuđena cijena u okviru procijenjene vrijednosti za ovu nabavku, preporučeno je da se ponuda ponuđača „MAAH“ d.o.o. Zavidovići prihvati kao najpovoljnija u ovom postupku za LOT – 1,  te da se donese Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača sa kojim bi se zaključio okvirni sporazum o vršenju predmetnih usluga.

Lot – 2 i Lot – 3

Na osnovu javnog poziva o nabavci predmetne usluge broj 46/20 – Otvoreni postupak za nabavku usluge odžavanja-popravke šumskih traktora i za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda. Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da na pomenuti javni poziv za LOT – 2  i  LOT – 3 nije dostavljena ni jedna ponuda.

Uvažavajući navedeno preporučeno je da se donese Odluka o poništenju postupka nabavke za navedene lotove, u skladu sa članom 69. stav (2) tačka a) Zakona o javnim nabavkama.

Odluke možete preuzeti ovdje.

Protiv ovih Odluka može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.