JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

17Apr

Javno nadmetanje br. 02-PS/20 (Prodaja sekundarnih šumskih proizvoda i prodaja otpisanog grla (Konja)

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 27.04.2020.

Na osnovu Odluke direktora preduzeća o raspisivanju Javnog nadmetanja putem prikupljanja pismenih ponuda, br. 03-1385-1/20  od 16.04.2020. raspisuje se:

J A V N O    N A D M E T A NJ E  br. 02 – PS/20

Prodaja sekundarnih šumskih proizvoda (ljekovito bilje, šumski plodovi i gljive) LOT-ovi od 1 do 24 i prodaja otpisanog grla (konja) LOT-25.

Pravo učešća za LOT-ove od 1-24  imaju sva  pravna lica i udruženja registrovana za otkup, preradu i promet sekundarnih šumskih proizvoda u skladu sa zakonskim propisima.

Uvjeti koje moraju ispunjavati ponuđači i dokaze koje dostavljaju u ponudi :

1. Podatke o pravnom licu (rješenje o upisu u sudski registar, ovjereno od strane nadležnog organa, ime ovlaštenog lica za zastupanje u postupku licitacije, adresa, broj telefona, broj žiro računa, broj i naziv banke)

2. Uvjerenje o poreznoj registraciji,

3. Dokaz o uplati garancije za ozbiljnost ponude za svaki lot u iznosu od 50,00 KM na posebnoj uplatnici (za svaki lot posebna uplata)

4. Cjenovni obrazac ponude mora biti ovjerena pečatom pravnog lica sa brojem lota na koji se aplicira.

5. Izjavu, potpisanu i ovjerenu (data u prilogu javnog poziva) .

 Pravo učešća za LOT 25  imaju sva fizička i pravna lica.

Uvjeti koje moraju ispunjavati ponuđači i dokaze koje dostavljaju u ponudi :

Ako ponudu dostavlja fizičko lice potrebno je dostaviti:

1. Podatke o fizičkom licu ( ime, prezime, ime jednog roditelja, broj žiro računa i naziv banke, adresa i broj telefona)

2. Dokaz o uplati garancije za ozbiljnost ponude, za svaki lot posebna uplata na posebnoj uplatnici ( 10% od početne vrijednosti lot-a, kako je navedeno po lot-ovima).

3. Cjenovni obrazac ponude u KM potpisan od strane ponuđača sa brojem lota na koji se aplicira,

Ako ponudu dostavlja pravno lice potrebno je dostaviti:

a) Podatke o pravnom licu ( rješenje o upisu u sudski registar, ovjereno od strane nadležnog organa, ime ovlaštenog lica za zastupanje u postupku licitacije, adresa, broj telefona, broj žiro računa, broj i naziv banke)

b) Uvjerenje o poreznoj registraciji,

1. Dokaz o uplati garancije za ozbiljnost ponude, za svaki lot posebna uplata na posebnoj uplatnici ( 10% od početne vrijednosti lot-a, kako je navedeno po lot-ovima).

2. Cjenovni obrazac ponude u KM mora biti ovjeren pečatom pravnog lica sa brojem lota na koji se aplicira,

Licitacija će biti punovažna i ako ponudu dostavi samo jedan ponuđač za jedan lot.

Ponuda mora biti potpisana od strane podnosioca a ako je ponuđač pravno lice mora biti i ovjerena pečatom pravnog lica.

Sastavni dio ovog Ugovora je Program iskorištavanja sekundarnih šumskih proizvoda broj: 03-1263-1-25-1-68-1/20od 05.03.2020. godine.

Ponude slati u zatvorenoj koverti najkasnije do 27.04.2020. godine do 10:00 sati  na protokol JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići, sa naznakom ''Licitacija br. 02– PS/20 – prodaja sekundarnih šumskih proizvoda - NE OTVARATI ili prodaja otpisanog grla - NE OTVARATI.

Rok za dostavljanje ponuda ističe 27.04.2020. godine u 10:00 sati. Ponude koje su dostavljene po isteku ovog roka će biti vraćene ponuđaču neotvorene.

Cjenovni obrazac ponude i dodatne informacije, možete preuzeti ovdje. 

Javno otvaranje će se obaviti dana 27.04.2020.godine, u 11:00 sati, u prostorijama Uprave društva u Zavidovićima u Ulici Alije Izetbegovića br. 25.