JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

17Mar

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke radova na izgradnji biciklističke staze u PJ"SP TAJAN", br. 32/20

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 23.03.2020.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14) a shodno Zapisniku  o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 16.03.2020  godine, donosi se

O D L U K A

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

(Nabavka radova na izgradnji biciklističke staze u PJ“SP TAJAN“, br. 32/20)

Na osnovu  javnog poziva o nabavci broj 17/20 – Konkurentski postupak za nabavku rezervnih dijelova za Skip, Case i Fiat, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda, u postupku javne nabavke putem konkurentskog postupka, konstatovala je prispijeće šest ponuda za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača „POROBIĆ“d.o.o. Zavidovići, „IKAN“d.o.o. Zavidovići, „BN TRANSPORT“d.o.o. Zavidovići, „GRADNJA 1“d.o.o. Tešanj, „DIASPOM“d.o.o. Žepče, i „HELDOVAC“d.o.o. Žepče. .

Uvidom u dostavljene ponude i dostavljenu dokumentaciju, te suštinskom provjerom sadržaja i validnosti ponuda, komisija je konstatovala da ponuda ponuđača „BN TRANSPORT“ d.o.o. Zavidovići, nije dostavljena u skladu sa tenderskom dokumentacijom, odnosno, ponuđač nije ispravno popunio cjenovni obrazac ponude.

Za ostalih pet ponuda, utvrđeno je da su dostavljene u skladu sa tenderskom dokumentacijom, da ispunjavaju uslove Ugovornog organa, odnosno da su pristigle ponude formalno – pravno ispravne.

U navedenom postupku, predviđeno je bilo i vođenje e – aukcije, nakon čijeg je provođenja utvrđeno da je napovoljnija dostavljena ponuda od ponuđača „DIASPROM“d.o.o. Žepče, sa ukupnom ponuđenom cijenom od 28.660,00 KM.

Procijenjena vrijednost ugovora je 28.677,90.  

Navedenom ponuđaču će biti ponuđano sklapanje okvirnog ugovora o međusobnim pravima i obavezama ugovornih organa.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Protiv ove odluke, može se uložiti žalba Direktoru društva JP“ŠPD ZDK“ d.o.o.Zavidovići, u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.