JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

12Mar

Javni poziv za usluge servisiranja "EKO track"šumskih traktora, br.36/20

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 18.03.2020.

U skladu sa članom 21. stav. 1. pod c), u vezi sa članom 53. Zakona o javnim nabavkama („Službene glasnik BiH“, br. 39/14) i članom 3. Uputstva za pripremu tenderske dokumentacije i ponuda („Službeni glasnik BiH“, br. 90/14), utvrđuje se, tenderska dokumentacija:

JAVNA NABAVKA PUTEM PREGOVARAČKOG POSTUPKA

bez dodatnog obavještenja

(Usluge servisiranja ''Eko track'' šumskih traktora br. 36/20)

U ime JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, pozivamo Vas da dostavite svoju ponudu u pregovaračkom postupku. Procedura javne nabavke će se obaviti u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama u Bosni i Hercegovini (Službeni glasnik BiH, br. 39/14, i podzakonskim aktima koji su doneseni u skladu sa Zakonom i ovom tenderskom dokumentacijom).

Da bi učestvovao u postupku nabavke, ponuđač mora zadovoljiti minimalne uslove za kvalifikaciju utvrđene srazmjerno predmetu ove nabavke i to:

1. da ispunjava uslove iz člana 46. Zakona, tj. da je registrovan za obavljanje djelatnosti koja je predmet ove nabavke (sposobnost obavljanja profesionalne djelatnosti).

2. da ispunjava uslove iz člana 45. stav (2) tačka c) Zakona (lična sposobnost);

Dokazi i isprave koje ponuđač treba dostaviti su:

1.Kopija Rješenja ili Izvoda iz sudskog registra (za pravna lica), odnosno rješenje organa uprave kao dokaz da je ponuđač registrovan za obavljanje predmetnih usluga servisiranja;

2.Dokaz da je ponuđač ovlašteni prodavač i serviser traktora Hitner, ECOTRAC 120V i ECOTRAC 140 V;

3.Dokaz o nepostojanju smetnji za učestvovanje u postupku javne nabavke u smislu odredbi člana 45. stav (2) tačka c) Zakona i to – Uvjerenje (ovjerena kopija) da je ponuđač ispunio obaveze u vezi s plaćanjem doprinosa za PIO i zdravstveno osiguranje u skladu sa relevantnim zakonskim odredbama u BiH ili zemlji u kojoj je registriran (Uvjerenje ne smije biti starije od 3 mjeseca računajući od trenutka izdavanja do trenutka dostavljanja ponude);

4.Ispravno popunjen, potpisan i ovjeren obrazac za ponudu I i II, obrazac za cijenu ponude, i Izjava o ispunjenosti uslova iz člana 52. ZJN;

Ponuda, bez obzira na način dostavljanja, mora biti zaprimljena u ugovornom organu, na adresi, do datuma i vremena navedenog u obavještenju o nabavci i tenderskoj dokumentaciji. Sve ponude zaprimljene nakon tog vremena su neblagovremene i kao takve, neotvorene će biti vraćene ponuđaču.

Ponuda se dostavlja u orginalu i treba biti i zapečaćena u neprovidnoj koverti sa pečatom i potpisom ponuđača, te dostavljena na adresu ugovornog organa Alije Izetbegovića br. 25, sa naznakom – Ponuda u postupku br. 36/20 - "NE OTVARATI"

Svaki ponuđač može dostaviti samo jednu ponudu. Nije dozvoljeno dostavljanje alternativne ponude.

Rok za dostavljanje ponuda je 18.03.2020. godine do 11:00 sati.

Javno otvaranje ponuda će se održati 18.03.2020. godine u 12:00 sati, u prostorijama ugovornog organa, adresa Alije Izetbegovića br. 25, Zavidovići.Ponuđači ili njihovi ovlašteni predstavnici, kao i sva druga zainteresovana lica mogu prisustvovati otvaranju ponuda. Informacije koje se iskažu u toku javnog otvaranja ponuda će se dostaviti svim ponuđačima koji su u roku dostavili ponude putem zapisnika sa otvaranja ponuda, odmah, a najkasnije u roku od 3 dana.

Dodatne informacije kao I cjenovni obrazac ponude, možete preuzeti ovdje.