JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

28Feb

Odluka o obustavljanju postupka nabavke usluga sanacije i izgradnje puteva u PJ"Šumariji Vareš"i PJ"Šumariji Tešanj", br. 14/20

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 09.03.2020.

Na osnovu člana 100., stav 3. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno primljenoj žalbi ponuđača „POROBIĆ“d.o.o. Zavidovići, za ocjenu ispravnosti i kvalificiranosti pojedinih ponuda, u postupku 14/20, donosi se 

O D L U K A 

o obustavljanju postupka javne nabavke

(Nabavka usluga sanacije i izgradnje puteva u PJ“Šumariji Vareš“ i PJ“Šumariji Tešanj“, br. 14/20)

Na osnovu  javnog poziva o nabavci broj 14/20 – Otvoreni postupak za nabavku usluga sanacije i izgradnje puteva u PJ“Šumariji Vareš“ i PJ“Šumariji Tešanj“, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja, otvaranja i ocjene ponuda.

Nakon donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, gdje je utvrđeno da je napovoljniju ponudu za lot – 1 i lot – 2,  dostavio ponuđač „BETON – KOP“d.o.o Odžak, izjavljena je žalba od ponuđača „POROBIĆ“d.o.o. Zavidovići na navedene odluke.

Ispitujući procesne pretpostavke za rješavanje izjavljene žalbe, shodno odredbi člana 100. Stav 1. Zakona o javnim nabavkama BiH, ugovorni organ konstatuje da je izjavljenja žalba blagovremena, dopuštena i izjavljena od strane ovlaštenog lica.

Navedeni postupak, u skladu sa članom 110. ZJN, obustavlja se do donošenja odluke Ureda za razmatranje žalbi po osnovu izjavljene žalbe.

Odluku sa detaljnim obrazloženjem možete preuzeti ovdje.