JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

19Nov

Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača (lot - 2) i poništenju postupka javne nabavke (lot -1), u postupku nabavke guma za putnička vozila i šumski traktor, br. 91/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 29.11.2019.

Na osnovu člana 70. i člana 89. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14) , a shodno Zapisniku  o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 18.11.2019  godine, donosei se,

O D L U K E

O izboru najpovoljnjijeg ponuđača ( lot – 2) i poništenju postupka javne nabavke (lot – 1)

Nabavka guma za putnička vozila i šumski traktor, br. 91/19

Na osnovu  javnog poziva o nabavci broj 91/19 – Otvoreni postupak za nabavku guma za putniča vozila i šumski traktor, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja, otvaranja i ocjene ponuda.

Lot – 1

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda, u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka, konstatovala je da su na navedeni javni poziv (lot – 1), blagovremeno prispjele tri ponude za učestvovanje u navedenom postupku i to od ponuđača „GUMA M“d.o.o. Mostar, „UNITRADE“d.o.o. Ljubuški i „EURO DAM – JAS“ d.o.o. Lukavac, koje su formalno – pravno ispravne.

Daljim uvidom o dokumentaciju utvrđeno je da navedene ponude ne ispunjavaju uslove ugovornog organa koji su traženi u poglavlju 4. , tačka c). Ponuđene robe ne zadovoljavaju zahtjeve Ugovornog organa.

Uzimajući u obzir gore navedeno donešena je odluka o poništenju postupka javne nabavke.  

Odluku sa detaljnim obrazloženjem možete preuzeti ovdje.

Lot – 2

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda, u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka, konstatovala je da su na navedeni javni poziv (lot – 2), blagovremeno prispjele dvije ponude za učestvovanje u navedenom postupku i to od ponuđača „JASMIN M“ d.o.o. Žepče i „UNITRADE“d.o.o. Ljubuški, koje su formalno – pravno ispravne.

Na osnovu kriterija Najniža cijena tehnički zadovoljavjuće ponude, najpovoljniju ponudu je dostavio ponuđač „UNITRADE“ d.o.o. Ljubuški sa cijenom ponude od 9.232,00 KM.

Provedena je i e – aukcija za ovaj postupak, međutim, nije zabilježeno učestvovanje ni jednog ponuđača na istoj, te je rang lista sa ponuđenim cijenam ostala ista.

Uzimajući u obzir gore navedeno donešena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.  

Odluku sa detaljnim obrazloženjem možete preuzeti  ovdje.

Protiv ove odluke, može se uložiti žalba Direktoru društva JP“ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići u roku od10 (deset) dana od dana prijema odluke.