JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

29Oct

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke usluga dugoročnog kreditiranja, br. 60/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 08.11.2019.

Na osnovu članova 64., 25., i 70., Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14) , a shodno Zapisniku  o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 29.10.2019.  godine, donosi se

O D L U K A

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

(Nabavka usluga dugoročnog kreditiranja, br. 60/19)

Na osnovu  javnog poziva o nabavci broj 60/19 – Otvoreni postupak za nabavku usluga dugoročnog kreditiranja, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja, otvaranja i ocjene ponuda.

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka, konstatovala je prispijeće dvije ponude za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača „ASA BANK“d.d. Sarajevo, i „Konzorcij – grupa ponuđača“ – „UNION BANKA“ d.d. Sarajevo, „SBERBANK BH“d.d. Sarajevo, „INTESA SAN PAOLO BANKA d.d. BiH.

Uvidom u dostavljene ponude i dostavljenu dokumentaciju, te suštinskom provjerom sadržaja i validnosti ponuda, komisija je konstatovala da su obje ponude kvalificirane, u skladu sa tenderskom dokumentacijom, odnosno formalno – pravno prihvatljive.

Nakon utvrđivanja svih relevantnih podataka, komisija za javne nabavke konstatovala je da je napovoljnija pristigla ponuda, ponuđača „ASA BANKA“d.d. Sarajevo, sa konačnom cijenom od 834.435,21 KM.

Izabrani ponuđač je dužan da u roku od 5 (pet) dana od dana dostavljanja ove odluke, dostavi originale ili ovjerene kopije dokumentacije iz člana 45. Zakona o javnim nabavkama.

Odluku sa detaljnim obrazloženje možete preuzeti ovdje.

Protiv ove odluke, može se uložiti žalba Direktoru društva JP“ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.