JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

14Oct

Odluka o poništenju postupka javne nabavke volova (1 par), br. 79-2/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 21.10.2019.

Na osnovu članova 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14) , a shodno Zapisniku  o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 14.10.2019  godine, donosi se

O D L U K A 

o poništenju postupka javne nabavke

Nabavka volova 1 par - 79-2/19

Na osnovu  javnog poziva o nabavci broj 79-2/19 – Otvoreni postupak za nabavku volova (1par), za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja, otvaranja i ocjene ponuda.

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda, u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka, konstatovala je prispijeće 1(jedne) ponude, za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača „BRENTA“d.o.o. Olovo.

Uvidom u dostavljenu ponudu i dostavljenu dokumentaciju, te suštinskom provjerom sadržaja i validnosti ponude, komisija je konstatovala da dostavljena ponuda nije preuzeta sa portala javnih nabavki (www.ejn.gov.ba) i iste nema na izvještaju o preuzimanju tenderske dokumentacije. Član 9. Stav (4), Uputstva o uslovima i načinu objavljivanja obavještenja i dostavljanju izvještaja u postupcima javnih nabavki u informacionom sistemu „E-nabavke“, jasno i nedvosmisleno kaže, da ako Ugovorni organ objavi tendersku dokumentaciju u sistemu „E-nabavke“, tenderska dokumentacija se ne može dostavljati na druge načine.

Komisija je iz tog razloga konstatovala da je ponuda ponuđača „BRENTA“d.o.o. Olovo, neprihvatljiva i predložila donošenje Odluke o poništenju postupka javne nabvake, s obzirom da je pristigla samo jedna ponuda za učestvovanje u ovom postupku nabavke.

Odluku sa detaljnim obrazloženje možete preuzeti  ovdje. 

Protiv ove odluke, može se uložiti žalba Direktoru društva JP“ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.