JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

05Sep

Odluke o izboru najpovoljnjijeg ponuđača u postupku nabavke usluga prevoza ogrjeva za škole, br. 52-2/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 12.09.2019.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku  o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 02.09.2019. godine,  donose se

O D L U K E

O izboru najpovoljnjijeg ponuđača 

( Nabavke usluga prevoza ogrjeva za škole, br. 52 - 2/19)

 

 

                              

Na osnovu  javnog poziva o nabavci broj 52 - 2/19 – Otvoreni postupak za nabavku usluga prevoza ogrjeva za škole, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Zapisnikom o javnom otvaranju ponuda konstatovano je prispijeće dvije (2) ponude za učestvovanje u predmetnoj nabavci. 

Komisija za javne nabavke je konstatovala da u ovom postupku nije bilo dokumentovanih upita i pojašnjenja tenderske dokumentacije.

Za LOT – 1 -  Usluge transporta ogrjeva u trupcima sa Olovskih radilišta do škola u Olovu, komisija je  konstatovala prispijeće jedne (1) ponude, i to od ponuđača „KRAŠKO – PROMET “d.o.o. Olovo.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača, komisija je konstatovala da je ponuda formalno pravno ispravna. S obzirom na kriterijum najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, ponuđač „KRAŠKO – PROMET “ d.o.o.Olovo je dostavio najpovoljniju ispravnu ponudu za LOT – 1, odnosno ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom koja ispunjava zahtjeve ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učestvovanje u predmetnom postupku javne nabavke i kao takva je formalno pravno ispravna i prihvatljiva.

Odluku o izboru najpovoljnjijeg ponuđača za ovaj lot možete preuzeti ovdje.

Za LOT – 5 -  Usluge transporta ogreva u trupcima sa Tešanjskih  radilišta do škola u Tešnju i Usori, komisija je konstatovala prispijeće jedne (1) ponude, i to od ponuđača „SELIMANOVIĆ“d.o.o. Tešanj.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača, komisija je konstatovala da je ponuda formalno pravno ispravna. S obzirom na kriterijum najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, ponuđač „Selimanović“ d.o.o. Tešanj je dostavio najpovoljniju ispravnu ponudu za LOT – 5, odnosno ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom, koja ispunjava zahtjeve ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učestvovanje u predmetnom postupku javne nabavke i kao takva je formalno pravno ispravna i prihvatljiva.

Odluku o izboru najpovoljnjijeg ponuđača za ovaj lot možete preuzeti ovdje.

Protiv ovih odluka, može se uložiti žalba Direktoru društva JP“ŠPD ZDK“ d.o.o.Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.