JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

02Sep

Odluka o izboru najpovoljnjijeg ponuđača (lot - 5) i poništenju postupka nabavke za lotove 1-6, u postupku nabavke usluga pošumljavanja - njega kultura, br. 56-1/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 06.09.2019.

Na osnovu člana 69. Stav(2) tačka(a) i člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 22.08.2019. godine,  donose se

O  D  L  U  K  E

         O izboru napovoljnijeg ponuđača (lot – 5) i  poništenju postupka javne nabavke (lot – 1, lot – 2, lot – 3, lot – 4, i lot – 6)

Nabavka usluga pošumljavnja – njega kultura, br. 56-1/19

Na osnovu javnog poziva o nabavci predmetne usluge broj 56-1/19 – Otvoreni postupak za nabavku usluga pošumljavanja – njega kultura, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja, otvaranja i ocjene ponuda.

Po navedenom javnom pozivu za LOT – 1 - Usluge pošumljavnaja – njega kultura PJŠ Visoko I, LOT – 2 - Usluge pošumljavnaja – njega kultura PJŠ Visoko II, LOT – 3 - Usluge pošumljavnaja – njega kultura PJŠ Zenica I, LOT – 4 - Usluge pošumljavnaja – njega kultura PJŠ Zenica II, LOT – 6 - Usluge pošumljavnaja – njega kultura PJŠ Zavidovići, nije pristigla niti jedna blagovremena ponuda, te se poništava postupak javne nabavke za navedene lotove. 

Odluku o poništenju postupka javne nabavke, možete preuzeti  ovdje.

Zapisnikom o javnom otvaranju ponuda konstatovano je da je pristigla jedna (1) ponuda za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu, i to od ponuđača „GRAFICOM“d.o.o. Maglaj. Ponuda je dostavljena na propisan način, numerisana, uvezana i u skladu sa zahtjevima iz tenderske dokumentacije.

Procijenjena vrijednost nabavke po ovom postupku za LOT – 5 – Usluge pošumljavnaja – njega kultura, PJŠ Zenica IIII, iznosila je 7.394,66 KM bez PDV-a.

Cijena jedine ponude za ovaj lot prelazi procijenjenu vrijednost nabavke za 1.786,34 KM, međutim, s obzirom da je dostavljena samo jedna ponuda, a radi se poslovima koji su naloženi po rješenju inspektora i vremenski su ograničeni, prihvata se ponuda navedenog ponuđača.

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, možete preuzeti ovdje.

Protiv ovih odluka može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.